Людство тисячоліттями жило за авторитаризму, це природньо, закладено на генетичному рівні приматів. Спроби жити в суспільствах з елементами демократії лише незначний історичний період в 50-200 років.

Спроби створити демократичне суспільство — боротьба з культурою тисячоліть, генетичним спадком останніх 100 тисяч років.

В приватному бізнесі, який є основою економіки ліберального капіталізму, є демократія? Ні! Приватний бізнес — чистий #авторитаризм власників бізнесу, підприємців і найманих менеджерів.

Християнство — авторитаризм Бога в чистому вигляді, абсолютний авторитатизм і тоталітаризм!

Базисом ліберального капіталізму є приватний капітал. Приватне є авторитарне за визначенням. Приватний капітал породжує авторитарних лідерів підприємств, корпорацій, партій.

Яким чарівним чином авторитарні лідери на вершині стануть демократами??? Де має виникати демократія в наскрізь авторитарному суспільстві приватних і особистих інтересів?

#Демократія може існувати як похідна лише соціалістичного ладу, де є демократичний базис де всі рівні у розподілі суспільного продукту, де всі рівні у споживанні!

Хочете демократії — будуйте соціалізм!
Влаштовує приватний капітал, приватна власність, хочете ліберального капіталізму — змиріться з авторитаризмом!