На фоні скандалів щодо приховування бізнесу у Росії народний гуморист Володимир Зеленський подав сьогодні, у свій день народження, документи до Центральної виборчої комісії для реєстрації у кандидати в президенти.

Шоу реєстрації було витримано в серйозних тонах, при скупченні значної кількості журналістів. Сподівання декого на те, що в останній момент гуморист змінить своє рішення, і полишить ідею президентства, виявились марними. На питання, яке висіло в повітрі: «І воно вам треба?», гуморист сьогоднішнім походом до виборчої комісії відповів ствердно.

Напередодні з'явилась інформація що Зеленський вийшов з російського бізнесу. Але документального підтвердження поки немає. Здається, що гуморист вже відійшов від шоку, викликаного журналістським розслідуванням. Можливо, й сам пан Коломойський провів з кандидатом психологічну бесіду, на зразок «Та плюнь ти, хай копирсаються у своїх паперах!». Про що можна лише здогадуватись.

Основне гасло, з яким Зеленський йде у президенти, побудова «країни мрій». І це не парк розваг «Діснейленд», як може хтось подумати. Свою, а, можливо, в перспективі і всіх українців, «країну мрій» Зеленський окреслив в оприлюдненій програмі.

При чому гуморист попередив, що йде у президенти лише на один термін. Мовляв, наведу лад, і піду далі займатись своїм ділом.

Сказати, що передвиборча програма Зеленського надзвичайно оригінальна, не можна. Мабуть, вона співмірна з програмами інших кандидатів, які теж представили кожний свою «країну мрій».

Основні пункти: народовладдя через референдум, вища цінність людини, рівність перед законом, безпека, заможність, боротьба з корупцією і т.ін. Пункти привабливі, але з огляду на постать самого гумориста, у когось можуть виникнути сумнів щодо її реалізіції.

Сьогодні ми можемо говорити про казус чи диво Зеленського. Можемо згадувати приклади з історії, коли актори ставали на чолі держави. Але наскільки це прийнятно для України в нинішніх умовах, мабуть, ніхто не зможе з упевненістю сказати. На разі Україна все сильніше загрузає у виборчому процесі. У нас є концептуальні жінки, які рвуться всіх ощасливити, гуморист, а також ті, хто «в ділі». Незрозуміло лише одне – хто той справжній, с яким країна здобуде мир і благополуччя в найближчій перспективі.