Понеділок, 4 травня 2020 року.

Скільки коштує людське життя чи здоров'я?

Напевно, не зовсім коректно подумаєте ви, задавати таке безглузде запитання. Адже немає нічого ціннішого, ніж мати можливість жити повноцінно. А коли вам видають цінник і кажуть: ось така ціна життя вашої близької людини. Емоції, від фактичного цинізму зашкалюють.

Хочу поділитися з вами однією історією понівеченого життя.
Все почалося 15 грудня 2019 року, на трасі між Ірпенем та Стоянкою. unnamed (1)Олександр повертався з роботи додому, як в одну мить із-за повороту, по зустрічній смузі, на шаленій швидкості «вилетів» позашляховик лексус. Все було наскільки швидко, що Олександр не встиг зреагувати. Сила удару була такою, що авто Олександра викинуло на інший бік дороги у лісосмугу. За словами свідків, одразу після зіткнення, водій лексуса зі своєю супутницею підійшли до «рештків» автомобіля Олександра, коли побачили там стікаючого кров'ю водія, почали дивно себе поводити, кудись телефонувати. Тим часом свідки викликали медиків та поліцію, а поки чекали їх, на місце ДТП під'їхало авто. 4З нього вийшли кілька молодиків, це були знайомі винуватця ДТП, котрі з салону лексуса забрали сумки, ймовірно з грошима. Також один з молодиків зняв з позашляховика номерні знаки, згодом вдалося з'ясувати, номерні знаки знімав Олександр Тихоміров. Розумію, що поки ви це читаєте, у вашій голові крик запитань, як так, жоден з них, не реагував на стікаючу кров'ю людину, а займалися такими речами? Але це ще не верх цинізму.

5Один з очевидців, пан Іван розповідав, як люди, що стали свідками ДТП, намагалися надавати першу невідкладну допомогу постраждалому Олександру. Той був затиснутий між кермом та сидінням. Його стан був критичний. Свідки зауважують дивну поведінку водія лексуса, що херектерна людям у наркотичному чи алкогольному сп'янінні. Коли на місце ДТП приїхали медики вони пропонували допомогу в тому числі й винуватцю, але він відмовився. Мотивуючи, що сам звернеться в лікарню. Є протокол відмови у реєстрі виклику.

У вас напевно виникло логічне запитання, а де ж родичі постраждалого, чи повідомив їм хтось про трагедію? Так, але коли вони прибули на місце ДТП, то там уже нікого не було окрім працівників поліції, які навіть не змогли повідомити у яку саме лікарню відвезли постраждалого. unnamedДружині з дочкою довелося самостійно обдзвонювати лікарні, щоб знайти куди відвезли Олександра. В результаті ДТП Олександр отримав поєднану торако-скелетну травму. Перший місяць, знаходження його у відділенні інтенсивної терапії лікарі не давали жодних шансів на життя. У Олександра була ЗЧМТ, забій головного мозку, лінійний перелом потиличної кістки, скальпована рана тім'яної частини. Перелом зі зміщенням уламків лівої ключиці, від удару в обидві легені зявився пнемо та гемо торакс обох легень, ліва легеня спала, та не працювала, крововтрата з кожної легені сягла близько 700 мл. Були встановленні дренажі. Від удару в Олександра були зламані всі ребра, та грудина. Посттравматичний панкреатит, парез кишечника, забій серця, заочеревна гематома розміром 10:12 см, відкриті багато уламкові переломи обох гомілок 2 ст., перелом кісток тазу, перелом лівої здухвинної кістки, перелом верхньої і нижньої гілок лонної та сідничних кісток праворуч, перелом клубкової кістки, відкритий багато уламковий перелом лівого стегна, та втрата крові понад 2 літри.

Далі події розвивалися з усією абсурдністю українських реалій.
Зрозуміло, за фактом ДТП поліція Києво-Святошинського району порушила кримінальне провадження. Через три дні після ДТП, постраждалій стороні стає відомо, що водій лексусу так і не здав аналізи на алкоголь та наркотики. unnamed (4)Що на мою думку є стандартною злочинною схемою за покриванням поліції, щоб винуватець міг уникнути обтяжуючих обставин. Запідозривши приховування і можливість підкупу експертизи, потерпіла сторона зв'язалася із слідчим по справі Євгеном Дубровим. Той повідомив, що кілька разів їздив до медичного закладу, але винуватець так і не появився. Тобто ви зрозуміли, що слідчий замість у день ДТП контролювати проходження винуватцем експертизи, вчинив службовий злочин і дав мажору з лексуса виграти час. Як так сталося, що працівники поліції відпустили винуватця, аби той поїхав собі з місця ДТП ніби то самостійно проходити експертизу у медзаклад за побажанням, при очевидних доказах вини, факт постраждалого у важкому стані? Приблизно так, як ракова пухлина МВС Арсен Аваков сьогодні незмінний міністр і продовжує кришувати мафіозно-олігархічну систему.

unnamed (3)Тим часом у Олександра почалося найстрашніше, боротьба за життя. Винуватець ДТП перший тиждень взагалі ніяк не спілкувався з стороною потерпілого. Замість нього, до лікарні приїхали ті самі молодики котрі знімали номера з лексуса. Вони запропонували матеріальну допомогу і поки була пряма загроза життю Олександра, сплачували лікування. unnamed (2)Далі винуватець ДТП вийшов на зв'язок і обіцяв взяти на себе всі відшкодування. Але коли стало відомо, що Олександр виживе, винуватець почав себе вести нахабно. Він запропонував відшкодувати авто, та дати 15 тисяч доларів на реабілітацію і подальше життя. А ще запропонував що може допомогти влаштувати Олександра на роботу, за 1 тисячу доларів на місяць. Для розуміння, наслідки ДТП, яке вчинив водій лексуса, для 3Олександра закінчилися інвалідністю 1-ої групи. І невідомо коли і як буде тепер ходити людина, яка завдяки мажору з лексуса, не має змоги себе ні забезпечувати, ані навіть обслуговувати. Та зухвалості мажора не було межі. Далі він заявив: або потерпілий бере, що йому пропонують, або він не дасть більше нічого. Мажор почав знахабніло повідомляти потерпілій стороні, що позаяк Олександр уже живий то покарання у нього буде на рівні виправних робіт. «В нас вже ніхто не вмер, тому і покарання буде не серйозне» — розповідав водій лексуса. За фактом скоєного, мажору світить 286 ст.ч2 КПК, яка передбачає покарання у вигляді від 5-ти до 8-ми років. Дана стаття є тяжкою і прирівнюється до вбивства.

1Ну що ж, давайте знайомитись, хто ж у нас цей самовпевнений мажор. Євген Вакуленко. Він з дружиною, яка була тоді на місці ДТП мають сімейний бізнес. Мережа кальян-барів «Густой» у місті Києві. Ще він має ріелторський бізнес від котрого також є постраждалі, яких Вакуленко встиг «нагріти» на гроші. Але ті бояться відкрито про це говорити, бо кажуть мажор небезпечний. Я доречі полюбляю спостерігати за такими мажорами, коли їм притискають, як кажуть в народі «пальці у дверях» і вони ховаються під спідницю. Але про це конкретніше згадаю в кінці. А поки задаюся питанням, якщо тоді під час ДТП забирали з лексуса сумки і в них дійсно були гроші, то звідки їх так багато? Може Євгенко не сплачує податки від ріелторського бізнесу, де якраз можна пакувати грошей сумками? Принаймі я не знайшов Вакуленка Євгена, як великого платника податків в Україні.

Отже, станом на сьогодні, винуватцю ДТП, оголосили підозру, але третій раз за місяць, він її не приймає мотивуючи тим, що хворіє. Ну а слідчий з прокурором наскільки «безпомічні», що нічого не можуть вдіяти. Та щей цей короновірсний карантин. І сміх і гріх, як кажуть в народі. Я гадаю, якщо людина не хоче компенсовувати постраждалій стороні матеріальну шкоду і виходити з ситуації вдячним за такий життєвий урок, то нехай відповідає по Закону. Але ні, коли дійшло до судових розглядів, почалося очевидне затягування справи, щоб дати можливість мажору виграти час для уникнення відповідальності.

-То чиєю впливовою підтримкою заручився винуватець?
-Хто міг дати такі гарантії, що він вийде сухим із води?
-Хто ж власне забезпечить цю повну безкарність?
-Чому навмисне затягуть справу?

У Вас друзі є здогадки? Бо у мене навіть є версії. Ну наприклад одна з версій: це як Євген Вакуленко розповідає своїм друзям, що у його дружини буде по медичних документах перелом хребта і йому в прокуратурі поможуть «порішати», щоб ДТП було взаємним і тоді не буде криміналу. Але як вона після ДТП могла ходити нормально з переламаним хребтом? Оце так розклади. Пригадаємо, як я і писав, що люблю спостерігати за такими мажорами, коли вони ховаються під спідницями. Але кажуть в народі, погано придумувати собі хвороби, бо карма потім може дати так по справделивості, що не обберешся. Але раз уже Вакуленко ступив на таку дорогу, то я пропоную йому іншу версію: нехай у медичних довідках напишуть, що під час ДТП йому відірвало яйця. І якщо карма розпорядиться по спаведливості, то від нього більше не народяться схожі подонки. А не ховатися під спідницею.

Найстрашніше те, що такі мажори під кайфом, можуть далі калічити та вбивати інших і лишатися безкарними. Так, звісно, це та сама система в Україні, котру якогось біса назвали правоохоронною. Бо діє вона за принципом своїм все, а людям Закон. Але дивіться, є один перевірений варіант, який хоч якось, але працює. Громадський контоль. Ця мєнтовська система, боїться публічності. Тому у мене прохання до вас товаристсво, поширюйте цю історію і візьміть на контроль, щоб таких мажорів меншало в Україні.

6

P.S.
Сьогодні Олександр не може пройти реабілітацію бо вона дороговартісна, а як відомо він був основний годувальник у родині. Я побачив на сайті ТСН інформацію про збір коштів для Олександра Самчука, у кого є можливість допомогти я залишаю скрін з реквізитами.

РОМАН РЕВЕДЖУК

ОСТАННІ НОВИНИ