Post by telegram: РЕВЕДЖУК(Revedzhuk)

13.12.2019 22:09 год.

Ще вчора хотів написати. Забув. Тепер згадав. Хоча воно й загубиться можливо серед всього потоку новин. Але... Текст виключно для думаючих.
По ситуації зі звинуваченими у вбивстві Шеремета: пам'ятаєте справу Гандзюк? Я писав тоді, як те розслідування взяли на контроль цілою СБУ. Надіявся, що дійсно буде результат. Але потім мені стало відомо, що у розслідуванні, вийшли як то кажуть самі на себе. І замітаючи сліди, наробили галасу.

Так і стало відомо, про генерала СБУ Доценка. Який найімовірніше і заварив всю ту кашу. Чи навіть знав хто заварював, але щоб помогти політично у виборчому процесі Порошенку(така задача у нього була) і поживити власну користь — тому він мовчав. А у результаті всієї тої каші, спрацював ефект виконавця і Гандзюк отримала травми, які призвели до її смерті.

Рятуючи рейтинги, вище керівництво тодішньої адміністрації президента, прийняло рішення жертвувати мінімально — на місцях. Так і появилася версія, щодо ніби то організатора вбивства, тодішнього голови Херсонської ОДА Гордєєва. Якого у результаті Порошенко за рекомендацією свого радника Березенка, героїчно звільнив. Не втрачаючи суттєво у власних рейтингах.

Ви скажете, до чого тут це, коли вбивство Шеремета було в центрі Києва і сценарій інший?! А я вам відповідаю друзі — сценарій один і той же. Лише виконавці й знаряддя інші.

Між Аваковим і Порошенком гризня така, що ладан чорту то понти. Порівняно з політичними бажаннями цих двох, по відношенню один до одного. А сакральних жертв вони підбирали один одному чим потужніше.

Так от, на мою думку, у розслідуванні вбивства Шеремета відбулося те саме, що і у справі Гандзюк. Правоохоронці вийшли на самих себе і щоб не писати явку з повинною, вирішили робити галас. Усім відомо, як злодій кричить найголосніше, щоб тримали злодія і тикає пальцем на першого ліпшого. Це я про вчорашній брифінг з участю головних акторів. Впевнений, що керівництво МВС вирішило злити деяких виконавців. А за компанію потягнути й тих, хто може бути для них самих небезпечним або забагато знає.

Все доволі добре виходить: від себе підозру відвели, інформацію в маси потрібну запустили користуючись державними потужностями, в тому числі й корисними ідіотами типу Шарія. Ну і в рейтингах не втратили. А далі суди, волокіта, назанчені підозрювані — хай виправдовуються. І плюс до всього, щей бонусом контрольована частина патріотичного середовища через ручних координаторів.

Якщо згодом в ході судових процесів стануть відомі прізвища правоохоронців чи СБУшників, які були ніби то організаторами, не дивуйтеся, так прописано в сценарію. Ну і пригадайте, як там вчора Аваков говорив, що він розслідує і потім у відставку можливо піде. Але й не забувайте про його президентські амбіції. Тому розслідування швидким не буде. Ми побачимо ще кілька театральних вистав, а відставку зараз можна очікувати виключно у зв'язку з переходом на посаду прем'єра.

Я раніше ще після президентських виборів писав уже про Авакова та його бажання. Доречі, зараз критика з боку попередників дуже позитивно сприяє на реалізацію прем'єрського пункту в його біографії. А там далі, ближче до завершення каденції Зеленського, Аваков може на короткий період зникнути з радарів. І очікувано появитися з написаним власними фантазіями успішним кейсом для порятунку України. Але то потім.

Зараз висновок дуже простий: амбіційникам влада зриває дах і дає волю найзлочиннішим фантазіям. А нормальним людям нема чого з мєнтами сідати на одному квадратному метрі справляти потребу. Та нажаль чистосердечного ми не скоро, а то й ніколи не дізнаємося.