#ПІДСУМКИ_ТИЖНЯ

Коротко пройдуся по основних темах, які за цей тиждень на слуху.

Генасамблея #ООН, виступ Порошенка, миротворча місія:
- Пригадаємо попередніх Президентів, котрі в ООН не те що не сприймалися, а взагалі їх не допускали навіть на паркет під трибуною. Сьогодні #Порошенко не просто задекларував, а у своєму виступі зайняв чітку позицію і #Україна тільки отримала додаткову підтримку від світу. Треба відзначити, що #США у ці дні, підписали чергову угоду про надання додаткових 250 млн.дол. на оборону Україні. Послідовність посилення санкцій на #Росію з боку Європи. #Миротворча_місія — це рецепт до завершення російської агресії на українській землі. #ООН сьогодні проходить екзамен перед світовою спільнотою, адже не треба забувати, що присутність Росії у радбезі ООН — це не менш ганебно, як те, що #Європа була так довго лише стурбована українськими реаліями у котрих гинуть люди від рук російських окупантів.

СвÑÑÐ"ина вÑд Романа РеведжÑка.

Корупційний скандал в #Укравтодорі:
- Ситуація насправді пов'язана не так з самою структурою #Укравтодор, як з окремими корупційними елементами котрі мають імена та прізвища. Пригадаємо недавні обшуки на Буковелі. Позаяк було багато політичних заяв від нардепа #Олександра_Шевченка, привідкрию вам реальність. Цей народний депутат, скористався підробленим сертифікатом, використовуючи владу, його фірма приймала участь в тендерах на виконання будівництва доріг. Зрозуміло, що цього не могло відбутися без участі представників вищезгаданої держструктури Укравтодор. Мало того, що на будівництві цих доріг розкрадалися колосальні кошти, неякісно виконувались роботи, так цей народний депутат пішов далі. Він, як і його патрон #Коломойський, шантажував державу, вимагаючи додаткових коштів з бюджету на ремонти тих доріг, які після будівництва його ж фірмою, постійно потребуватимуть уваги. Непогана кормушка на довгі роки. Щодо політичних заяв, хочу зазначити, подібні обшуки відбулися і в інших регіонах, де також присутні олігархічні елементи. І якщо звідти підуть подібні заяви, треба прямо питати, скільки вкрали з бюджету грошей. Тому заяви щодо будь-якого політичного тиску є безпідставними. Справа Шевченка, це справа не одного дня. Якщо раніше, за часів #Януковича, «буковельським» олігархам вдавалося «порєшать» з прокурорами свої махінації. То сьогодні, коли це стало не можливим, все переводиться в політику. А реальність проста. Всі дороги ведуть до покровителя, ще одного олігарха Ігора Коломойського. Котрий вкрав у держави, а точніше з кишень кожного українця понад 5 мільярдів. Сьогодні #Буковель — це структура, котра ухиляється від сплати податків та займається здирництвом коштів з інших бізнесменів, які працють на його території.

Три роки роботи #НАБУ:
- Сварки між антикорупційними, доволі молодими структурами, не приведуть до конструктиву. Вони лише нашкодять державі, та розбалансують і так не гармонійне суспільство. Відомо, що є люди котрим хочеться цього протистояння і вони всіляко підігрують цьому процесу. І #Холодницькому і #Ситнику сьогодні необхідно потиснути руки та зрозуміти, що цей їхній батл тільки підігрує політичним протистоянням. Особливо проросійським силам, котрі всіляко намагаються зберегти впливи в Україні. #Антикорупційні_органи мають займатися розслідуваннями, а не ставати інструментами політичних ігор.

P.S.
На завершення хочу зауважити, як на наших очах твориться історія.
Порошенко сьогодні найефективніший Президент за всі часи від проголошення акту про незалежність України. Ми так само бачимо, як протистоять клани, котрі обкрадали Україну десятиліттями. Та звісно, не все одразу: Українцям також потрібен час, як мінімум ще років 5-ть, аби усвідомити цей факт історії. А через років десять, кожному хто сьогодні кричить ганьба, буде стидно дивитися своїм дітям в очі. Котрі обов'язково прочитають історію і будуть більш свідомими, навідміну відокремих сьогоднішніх батраків.

Оригінал тут: