Додаткові фінансування ОРДЛО, та як цьому сприяють НОВІ зміни Міністерства юстиції. Буду відвертим, у мене давно є претензії до нововведень під керівництвом Міністра Петренка. Є персональні зауваження до деяких законодавчих ініціатив у котрі залучалися непрофесійні особи з нестабільними емоціями. Я знаю, що такі самі зауваження є і в багатьох людей з котрими час від часу спілкуюся і вони займають не останнє місце в цій державі. Бо Мініст котрий приходив на посаду після «Революції гідності» з практичними пріорітетами для роботи, натомість через чотири роки політичні амбіції затьмарили його розум і поліз на верх популізм та політикантство. Професійність відійшла на другий план. Але тут окрема тема та іншого напрямку ситуації. Позаяк мова йтиме про злочини Державного характеру, відповідно не буду в деталях акцентувати увагу на персоні самого Міністра, буду обєктивним, адже крім Міністра. Є ще ціла система, котра поки не очищена від «совковкових» колабораціоністів. Котрі не тільки сприяють рейдерським захопленням бізнесу, а й вправно користуються окремими нововведеннями, та допомагають гінцям окупантів фінансово, щоб було за що воювати проти України.

Отже, перейдемо до справи по суті і в деталях. На прикладі двох підприємств, власники яких сьогодні змушені оббивати пороги правоохоронних органів. Натомість Орендодавець найнявши злочинне угрупування, вправно маніпулює законодавчими неточностями та рейдерським методом, хоче заволодіти майном підприємця. Мова піде про ТОВ «Чистий шлях» та ТОВ «Персона ройал сервіс», які орендують приміщення у Ребрик Людмили. Її свекруха, Ребрик Лариса є учасником ТОВ «ЖБК „Митець“, того самого, яке було замовником будівництва житлового комплексу за адресою: м. Київ, вул. Євгена Коновальця (колишня Щорса), 32, в складі чотирьох будинків. По факту будівництва Ребрик Лариса стала володарем великої кількості житлових та нежитлових приміщень, паркомісць (як далі з'ясувалося, серед майна були й площі, що знаходилися в спільній власності мешканців будинків), власність на які оформила на пов'язаних осіб. В основному це були родичі першого ступеню спорідненості. Далі, частину приміщень відчужувалось, а частина здавалася в оренду за помірними цінами, щоб швидко роздати їх. Зрозуміло, що тоді ще не було відомо про всі махінації Орендодавця, тому Орендарі не мали підстав для сумнівів. Право власності на той час на обидва приміщення було оформлено на сина пані Ребрик Лариси — Ребрик Юрія Олександровича.

30.12.2010 р. між фізичною особою-підприємцем Ребрик Юрієм Олександровичем було укладено два Договори оренди — з Товариством з обмеженою відповідальністю „Чистий шлях“ було укладено Договір оренди нежитлових приміщень №01, посвідчений приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Петрицькою А.П., за реєстровим №9593. Предметом Договору оренди є довгострокова оренда нежитлового приміщення №252, площею 167,3 кв.м., що знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Євгена Коновальця (колишня Щорса), 32-Г та з Товариством з обмеженою відповідальністю „Персона ройал сервіс“ було укладено Договір оренди нежитлових приміщень №02, посвідчений приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Петрицькою А.П., за реєстровим №9599. Предметом Договору оренди є довгострокова оренда нежитлового приміщення №253, площею 162,7 кв.м., що знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Євгена Коновальця (колишня Щорса), 32-Г. Згодом, права оренди та суборенди за Договорами оренди також були зареєстровано.

У вересні 2016 року Орендодавець дає Орендарю нотаріально посвідчену згоду на виконання ремонтних робіт та перепланування на Об'єкті оренди. Орендар за свій рахунок робить ремонт та поліпшення. Всі зобов'язання за Договором оренди Орендарем виконувалися та виконуються своєчасно та в повному обсязі. Однак, починаючи з грудня 2016 р., незважаючи на те, що існувала домовленість, яка зафіксована в Договорах оренди, шляхом підписання Договорів про внесення змін та доповнень до Договору оренди про те, що орендна плата узгоджена до закінчення строку дії Договору, а саме до 30.12.2020 р. Лариса Ребрик шляхом впливу на експлуатуючу організацію ТОВ „ЖЕП «Щорса, 32», в якій співзасновником був зять тої ж самої пані Ребрик, Макаренко Євген Борисович, постійно припиняли надання комунальних послуг на Об'єкти оренди, вимагаючи платити більше та в обхід законодавства – готівкою. Орендарі були проти, та повідомляли, що будуть змушені звертатися до правоохоронних органів з заявою про втручання в законну господарську діяльність (ст. 206 КК України). Орендодавець в особі Ребрик Лариси побачивши активну протидію, на деякий час перешкоди припинила.

Але на початку березня 2017 р., донька Ребрик Лариси, Макаренко Тетяна Олександрівна, чоловік доньки, якого я вище згадував — Макаренко Євген Борисович, син Ребрик Юрій Олександрович та його дружина Ребрик Людмила Вікторівна, 18.04.1980 р.н., знову розпочинають дії, спрямовані на незаконне розірвання Договору оренди. 01.03.2017 р. Не дивлячись на умови Договору оренди про обов'язкове письмове погодження при передачі прав третім особам на Об'єкти оренди, Ребрик Ю.О. без попередження Орендарів, дарує Приміщення своїй дружині, Ребрик Л.В., вказавши недостовірну інформацію в Договорі дарування про те, що Приміщення в оренді не перебувають та жодної юридичної адреси за ним не зареєстровано, що не відповідає дійсності. Обидва Орендаря з самого початку зареєстрували юридичні адреси за адресами Об'єктів оренди. Через 15 днів, Ребрик Л.В. засновує ТОВ «Людюр» (назва підприємства походить з перших букв ЛЮДа та Юра) та вводить Обєкти оренди в статутний фонд, знову ж таки не попередив Орендаря за Договором оренди про зміну власника Об'єктів оренди. На посаду директора ТОВ «Людюр» призначено доньку Ребрик Л.І. — Макаренко Т.О. Через 2,5 місяці приймається рішення про ліквідацію підприємства й починається процедура ліквідації ТОВ «Людюр». Вся ця схема була спрямована на розірвання Договорів оренди з Орендарями. Але вони не зауважили, що в Договорах оренди передбачена ситуація з ліквідацією Орендодавця, а саме, з припиненням дії Договору шляхом ліквідації чи банкрутства та в разі переходу власності на Приміщення до інших осіб, зобов'язання за Договором оренди переходять до нового власника.

11.09.2017 р. з ТОВ «Людюр» до Ребрик Людмили Вікторівни знову перейшло право власності на Приміщення та зобов'язання Орендодавця за Договором оренд, що було визначено в витягу з реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію іншого речового права. Зробивши ще декілька невдалих спроб тиску на Орендарів, та зрозумівши, що Орендарі юридично добре захищені, Ребрик Л.І, Ребрик Ю.О та Ребрик Л.В. звернулися до адвоката Гудзевич Інни Андріївни.

І ПОЧАЛОСЬ САМЕ НАЙЦІКАВІШЕ

Для контролю над ситуацією, Орендарі постійно перевіряли реєстри. А 15.05.2018 р., виявили, що Договори Оренди зникли з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію іншого речового права, та замість них зареєстровано право оренди на Договори безоплатного користування від 14.05.2018 р., укладені з Якімчук Людмилою Іванівною 27.08.1948 р.н. ІПН 1777123508, яка є родичкою Ребрик Л.В. Підставою для змін в реєстрі були (#УВАГА!!!) Рішення від 11.05.2018 р. державного реєстратора прав на нерухоме майно Київської філії КП «Центр реєстрації» Містківської сільської ради Сватівського району Луганської області Івашової Яни Олександрівни, яка за рапортом співробітника відділу протидії кіберзлочинам, ще 04.03.2018 р. пересікла кордон та виїхала в тимчасово не підконтрольну територію України та й досі не повернулася. Тобто в період з 04.03.2018 р. по теперішній час Івашова Я.О. не мала можливості або законного права вносити зміни в Державні реєстри. З цього приводу відкрито кримінальне провадження та проводиться досудове розслідування. Так як жодної підстави для виключення Договорів оренди та Договорів суборенди з реєстру немає та Договори оренди на сьогодні діючі, не розірвані та не припинені, про що свідчать Довідки Приватного нотаріусу Київського міського нотаріального округу. Орендар додатково звернувся до юристів, які пояснили, що реєстраційні дії державного реєстратора незаконні та були виконані з злісними порушеннями, про що Орендарі подали позов до Адміністративного суду м. Києва.

У червні цього під час випадкової зустрічі з Орендарем в житловому комплексі, де розташовані Об'єкти оренди Лариса Ребрик пробувала залякати Орендарів. Вона сказала, що тепер у неї професійний адвокат, через котрого вона «рішила» все. Зауважила, що передала вже «потрібному реєстратору» «баблішко» для того, щоб останній через Державний реєстр скасував права оренди Орендарів та права суборенди на Об'єкти суборенди. З її слів, зробила це вона, щоб зареєструвати нові договори безоплатного користування та договори суборенди на «своїх» осібі, які викинуть Орендарів на вулицю найближчим часом. І дійсно, через три дні, 18.06.2018 р. на територію Об'єктів оренди вдерлися невідомі особи в чорному однаковому одязі, назвавшись новими «суборендарями», озброєні кийками та газовими балончиками викинули законно Орендаря, як і попереджала пані Ребрик та захопили Об'єкти оренди.

Ось власне й відео з камер спостереження де видно як рейдери працювали: https://www.youtube.com/watch?v=vOHPP4xVpeM&t=12s

Коли приїхали співробітники Національної Поліції, «суборендарі» прикривалися саме цим незаконним Рішенням державного реєстратора Івашової Яни Олександрівни. Тобто, дії державного реєстратора призвели до дуже серйозних наслідків. Об'єкти оренди від рейдерів вдалося звільнити, було написано заяву про протидію законній господарській діяльності, самоуправстві та нанесенню тілесних ушкоджень, але «суборендарі» обіцяли повернутися.
Орендарям постійно погрожують.
Щоб залякати, 04.11.2017 р., прямо біля Об'єктів оренди Sergii Kobzar намагалися збити автівкою (є відео з камер відео спостереження).

Захоплення підприємств чи об'єктів оренди групою осіб, або злочинним угрупуванням входиті у підслідність Служба безпеки України, а також впевнений даною ситуацію зацікавиться Генеральний прокурор Юрій Луценко та Глава Нацполіції Сергій Князєв. Зрозуміло я рекомендував Орендарям у свою чергу заручитися юристами, та направити відповідні звернення до веще перерахованих структур.

У 2018-му не може бути такої наглості, аби від окремих «рішал» страждала держава.

Рапорт про кіберзлочин:

Світлина від Романа Реведжука.

ТУТ ОРИГІНАЛ ДЕ В КОМЕНТАРЯХ МОЖНА ЗНАЙТИ БІЛЬШЕ ІНФОРМАЦІЇ.

Прохання поділитися!