Спостерігаю останнім часом, як мегаактивісти поширюють зраду: «барижна влада», «президент зрадник» і т.д. Для повного міксу не вистачає фраз: «бєндеровци» і «кієвская хунта».

Я тут поглянув звідки той сморід. Звичайно, як я міг сумніватися, від «братского народа».

Тернопільщина.
Наприклад активіст Орест Мурава поширює дописи від Юрія Кота. Нагадаю. Юрий Кот був одним з активістів та ведучих на сцені #антимайдану. Потім коли «бєндєровци начали роспинать младєнцев, брать в плєн рабов и убивать снигурєй» він втік у Росію. Звідки поливає Україну лайном зі свого чорного рота.
Тому #тернопільські_мегаактивісти не задаються питанням, для кого, для чого і чому. Перед ними задача стоїть проста, владу треба знищувати у будь-який спосіб. Люди дурні не будуть заглядатися, хто і звідки. Ну і бажання попасти до влади, затуманює розум.

Київщина.
Таких активістів не одиниці, далі Сергій Коба — цей пішов глибше, він записує відоси для Анатолия Шария про акції автомайдану під домом Петро Порошенко.
Шарій російський пропагандист, його затегати не можу, він мене заблокував після того, як я навів йому аргументи його брехні. Шарій втік у Європу, звідти поливає Україну брудом. Аналізуючи Кобу з психологічної точки зору, він до кінця не розуміє, що у протестному процесі уже не відігрує значної ролі. А так, як бажання бути у публічному просторі велике, то він заради цього запише відео, хоч для першого російського. І не треба говорити про патріотизм, бо є така річ, як бажання самоствердитись і попасти у владу. (Шарій любить видаляти відео, тому хто не знайде у нас є завантажене в архівчику).

Світлина від Романа Реведжука.


Підсумовуючи.
Обидва активісти про яких я розказав, розганяють зраду. Вони не гребують методами, людьми чи підходами. Але дивним є той факт, що повторюють в унісон з рашистами. Виходячи з цього, можу припускати, що така кампанія дедалі ширша, а ніж поширення дописів, чи записування відео. Можливо активісти не просто активісти? Можливо вони мають інші задачі? І спільні погляди з антимайданівськими рухами були від самого початку. Але зараз коли суспільство призабуло певних осіб, спільні погляди та переконання уже висловлюють відкрито. Тому пильність, пам'ять і вміння думати бажано включати вже, а ближче до виборів слідкувати в обидва ока.

#журналіст
Роман Реведжук