Пт, 30 жовтня 2015, 14:09

Враховуючи кризову ситуацію яка поглинула столицю, влада міста включаючи депутатський корпус знайшли альтернативний спосіб, як вчерговий раз прикритися лейбою «рятувати місто від кризи»
Отже, поговоримо про реформи в медичній галузі. Київський міський клінічний ендокринологічний центр має два приміщення, котрі міська влада вирішила пустити під колеса реформи, та одночасно загарбати собі будівлі та землю котра під ними. Трудовому колективу лікарні нічого не залишалось, як звернутись до громадськості та об'єднавшись, спільно захищати майно громади від депутатів — реформаторів.
0_3c586_9804dce9_LЗнайомимось, Кустова Вікторія — пенсіонерка, депутат Київради від фракції Удар-Солідарність. Звернувши увагу на її біографію, вона являється забудівельником і можна сказати надто успішним, відколи почала займатись політикою. Не просто ми звернули Вашу увагу читачі на цю жіночку пенсійного віку, адже вона є одним з тих-самих реформаторів, від якої ГО «Кияни об'єднуймось» змушені захищати власність громади Києва. Ця пані депутат, користуючись своїми повноваженнями, вчиняє тиск на трудовий колектив та зокрема на керівництво лікарні, бо в неї як повідомили громадські активісти, є в плані побудувати тут готельно-офісний центр. Доречі кажуть активісти, якось так підозріло воно все готельно-офісний центр, звучить заманливо та ефектно, а враховуюючи останні заяви народних депутатів, про те що мають наміри легалізувати проституцію, то можливо пані Вікторія Кустова хоче йти в ногу з часом. Розуміючи всю проблему, можна констатувати, що зачасту ми у владу обираємо тих людей, котрим начхати на здоров'я нації.
Реформуємось далі — Київська міська клінічна лікарня №1
Тут ситуація настільки запутана, що коротко описати неможливо, але спробую лаконічно. Депутатами Київради та КМДА прийнято рішення допомогти киянам врятуватися від кризи разом з лікарнею. Вирішили порізати міську лікарню №1 на частини під приватний бізнес, а людям придумати історію красивих досягнень у реформуванні. Крім цього, стало відомо, що в планах є відчуження земельної ділянки, а на ній побудується багатоповерхівка. Хто зацікавлений та приймає участь в розпилюванні лікарні, знайомимось з цими людьми:
Чермак1. Ігор Чермак, екс головний лікар КМКЛ №1, а нині головний лікар комунального-некомерційного підприємства «Академія здоров'я». Це підприємство отримало частину приміщень КМКЛ №1 також частину технічного оснащення, таке підприємство в Києві не одне, адже вони створені, якраз для муляжів реформи, а насправді через ці підприємства йде узаконення приватного бізнесу певних осіб за кошти киян.
unnamed2. Роман Закордонець, директор комунального-некомерційного підприємства «Дарницький медичний центр» і за сумісництвом зять Чермака Ігоря, під якого разом з тодішнім головою Дарницької РДА 4652-vitkovskij-sergej-ivanovich_originСергієм Вітковським який за сумісництвом являється щей кумом Ігоря Чермака, було створено це підприємство, за рахунок громади Києва.
Казалось би все просто, відбулась революція, помінялась свідомість, але при владі залишились люди котрі як тоді так і тепер керують процесом.
Чергове знайомство: Тетяна Донченко — на сьогодні вона директор Департаменту охорони здоров'я КМДА. Хтось скаже треба їй написати листа і вона прийме міри та зупинить цю мародерську реформу — беріть вище. Коли розпочались створення цих комунально-некомерційних підприємств, Тетяня Донченко працювала в Міністерстві охорони здоров'я, займалася ліцензуванням та акредитацією саме таких підприємств. ДонченкоЗа інформацією з відкритих джерел Донченко входить в ТОП 10 корупціонерів медичної галузі України. Думаю все зрозуміло, чому немає жодної реакції від сьогоднішнього керівника Департаменту, розвалювати схему яку сама допомагала створювати для додаткових прихідних фінансових потоків вона не буде, навіть більше, вона буде боротись за них, а повноважень в неї достатньо. Появляється зустрічне запитання, а що мішає звернутись до вищих керівників з заявою громадськості та звільнити Донченко — звичайно можна, але питання до кого.
РадуцькийЗнайомимось далі: Михайло Радуцьки — заступник голови КМДА, власник медичної клініки «Борис» яка також як і лікарня №1 знаходиться в Дарницькому районі. На посаду директора Департаменту охорони здоров'я КМДА Тетяну Донченко призначав саме Михайло Радуцький — ниточка тягнеться ще далі.
ЛожкінНаступне знайомство: Борис Ложкін — голова Адміністрації президента України, те що він власник одного з найбільших медіахолдингів ми всі вже знаємо, а також з недавніх пір він є власником медичного бізнесу — мережа клінік «Добробут» яку він придбав у народного депутата Руслана Демчака. Одна з найбільших клінік «Добробуту» також знаходиться в Дарницькому районі. Ще один момент, коли Тетяну Донченко вигнали з Міністерства Охорони Здоров'я, замість притягнути до відповідальності її забрали працювати в АПУ, а вже коли хвилі емоцій вщухли, передали її у підшефство Радуцькому. Отже зацікавленість як Ложкіна так і Радуцького одна, знищити лікарню №1, а потік пацієнтів спрямувати в приватні клініки «Добробут» та «Борис».
big_rozmovy_bohomolec_NCM8iНародні обранці котрі входять до профільного комітету ВР з питань охорони здоров'я та очільники комітету, також небайдужі до долі столичної медицини. Так в свою чергу голова профільного комітету Ольга Богомолець як і екс- заступник голови комітету, професор В'ячеслав Передерій мають велику зацікавленість до Київської міської клінічної лікарні №18 на базі якої розміщені їхні приватні клініки «Інститут Дерматології» — Ольги Богомолець та
Передерій«Українсько-Німецький гастроентерологічний центр» — В'ячеслава Передерія, ці заклади являються орендарями приміщення в лікарні №18, але на перспективу розробили план розподілу лікарні на дві частини, яка перейде у власність орендарів за старою продуманою схемою. Зараз вони не так активно працюють над цим щоб порізати приміщення лікарні №18, бо є потреба проведення капітального ремонту приміщення, а цього їм робити за власний кошт не хочеться, тому використовуючи свої зв'язки та посадові повноваження, зацікавлені особи схиляють керівництво лікарні подати заявку для отримання бюджетних коштів з метою проведення капітального ремонту лікарні №18. Керівництво ігнорує дану ініціативу, бо розуміє що після проведення капітального ремонту за кошти міста, лікарня перейде в приватні руки!
МусійВ свою чергу найближчий соратник нардепа Олега Мусія (заступник голови профільного комітету ВР з питань охорони здоров'я) — КарабаєвДаніель Карабаєв, який є начальником управління охорони здоров'я Дніпровської РДА в місті Києві, також він є головою Київського крайового осередку Всеукраїнського лікарського товариства, в якому президентом є саме екс міністр охорони здоров'я пан Мусій.
Київська міська клінічна лікарня № 11 яка є єдиною міською лікарнею в столиці районного підпорядкування, як ви вже зрозуміли дорогий читачу, вона підпорядковується напряму саме пану Карабаєву. В свою чергу в пана Карабаєва є сестра, котра проживає в Ізраілі, саме з нею афілюється певна ізраільсько — швейцарська фірма, саме ця фірма проявляє не аби — який інтерес до земельної ділянки КМКЛ №11 та до її будівлі.
Американські гірки від медиків вищого ешелону.
Їдемо далі, по такій схемі створений ще один приватний бізнес за кошти киян — ТМО «Стоматологія». Дана структура з першого дня свого існування мала свого покровителя — Пабатдепутата Київради Олександра Пабата котрий в свою чергу заслав туди смотрящого Юрія Пуденка і разом вони спрацювалися настільки ефективно, що аж запровадили в ТМО «Стоматології» фінансове виконання плану в конвертах. Пуденко взявши собі до уваги схему Пабата, також розставив своїх смотрящих по стоматологічних поліклініках міста Києва, аби ті здійснювали контроль за роботою медичних працівників, та вели облік пацієнтів, щоб потім пан Пуденко мав чітку картину скільки грошей в кишеню собі він покладе і скільки вділить своєму покровителю. ПуденкоВ часи Майдану медичні працівники ТМО «Стоматологія» підняли бунт і заявили що не будуть давати поборів, а працювати хочуть чесно. Після того як інформація потрапила в ЗМІ про Пуденка, покровитель вирішив «перетасувати колоду» і показово звільнили його з посади. А тепер саме цікаво, після зміни політичного керівництва країни, також відбулась певна «перетасовка», очільником Департаменту охорони здоров'я КМДА на той час був Віталій Мохарєв.
МохарєвВ часи Майдану він займав активну позицію влади і курував викрадення протестувальників з лікарень Києва котрих привозили пораненими туди. Коли підійшло питання про зміну керівника, адже Тетяна Донченко вже ось-ось мала прийти на посаду, політичні покровителі довго не думаючи, щоб не втратити ласий шматок який створювали, відправили директором пана Мохарєва в ТМО «Стоматологія», як кажуть в математичних колах «від різниці доданків, сума не міняється». Побори в ТМО «Стоматологія» як і були так залишились — хіба що навіть збільшились.
Ще один приватний бізнес за кошти містян.
Київська міська наркологічна-клінічна лікарня «Соціотерапія», головний лікар закладу ЯрийВолодимир Ярий — котрий разом зі своїм попередником
viievskiyАнатолієм Вієвським який донедавна був головним наркологом МОЗ України і для успішності своєї схеми залучили громадського діяча Юрія Паперового з метою збагачення, користуючись службовими повноваженнями створили фірми посередники(прокладки), чим монополізували ринок медичних послуг у сфері наркології.
На завершення ще одне одіозне знайомство.
Декілька років тому коштом киян було побудовано «Київський міський центр серця» казалось би від тепер містяни будуть отримувати якісні медичні послуги. Та з призначенням на посаду директора ТодуровБориса Тодурова який заступивши на пост, першим ділом відкрив приватне відділення, а так як цього йому було недостатньо, він вирішив перевести «Центр серця» з підпорядкування міста, в підпорядкування Міністерства охорони здоров'я. Найцікавіше те що на той час як Б. Тодуров розпочав цю процедуру, очільником міністерства був Олег Мусій. В результаті такої процедури місто взамін не отримало жодної компенсації, а кияни вимушені тепер лікуватися в «Центрі серця» за власний кошт — при чому заклад збудували саме коштом киян.
Напевно кияни заслуговують на ту владу що мають, згаданих «героїв» зрозуміти можна, адже діють вони за принципом «нічого особистого — лише бізнес». Всі вони декларують позицію «здоров'я людей в першу чергу» та публічно заявляють, що є ярими противниками корупції та скритої приватизації лікувальних установ. Зважаючи на вище вказане реформатор — Куіташуілі
міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі мав би сказати:
«И эти люди запрещают мне ковыряться в носу?!!!»

незалежний журналіст Роман РЕВЕДЖУК