Ну це вже карма якась … тільки люльку натопчеш, щоб про вічне подумати … так тут тобі як не Гройсман виступа, так Розенко … з черговими перлами. Сам для себе я давно визначився що є «ми» і є «вони» і це бляха-муха – абсолютно різні планети.

Пан Розенко знову повідав історію, що ми постаріємо і прийдемо до держави за пенсією … тупав ногами і жалівся на зарплати в конверті …

А на питання журналістів, що з цим робити – обіщав боротись з даним явищем методами роз'яснень про шкідливість конвертних практик.

Мабуть на думку Розенка, нам всім має стати соромно за ті конверти ?

Позиція ця звичайно справедлива … хоча й кумедна.

Чомусь на все що говорять чи Гройсман чи Розенко – завжди питання банальні виникають …

Може карма така а може тютюн не той та треба сорт змінити.

Так я про шо оце спитати хочу у зв'язку з праведним гнівом урядовців ?

Дарагі урядовці !

Питання про наповнення бюджету ставиться вами вірно, але якщо вам не важко то роз'ясніть нам неписемним – яке податкове навантаження ви вважаєте оптимальним при умові, що один працюючий має утримувати п'ятьох непрацюючих … і що ви будете робити коли пропорція ця матиме вигляд 1:10 ?

Ситуацію що ви юзаєте той пенсійний фонд як власну кишеню, я навіть не беру зараз до уваги.

Те що ви переживаєте за день завтрашній канєшно харашо … тільки от не треба переживати за нього позавчорашніми підходами.

Якщо ви не в курсі, то схему пенсійного забезпечення, яку ви нам втюхуєте, придумав ще Бісмарк у далекому 19-му столітті, щоб рабочіє не бузили і не заважали йому строїть німецького рейха … так само повідомляю вам, що базувалась та задумка на співвідношенні 10 працюючих на 1 непрацюючого.

Я канєшно не проти ваших потуг латання соціалки, щоб різне там населення не заважало вам будувати ваш особистий рейх на лазурних берегах … тільки от арифметика корінним образом з вами не согласна.

Ви канєшно можете й далі розповідати про зарплати в конвертах, вести роз'яснювальну роботу і розказувать про совість …. Тільки от конячку, яка розрахована на одного воза, не можна впрягати у п'ять возів … не те щоб вона здохне … вона просто не поїде … скільки б ви не розказували їй про шкідливість її поведінки …

Чиновник істота цікава … в силу своєї природи ця істота нічого не створює, а лише розподіляє створене іншими … це я розумію … я навіть розумію що ви щиро вірите в нашу зіпсованість … і що ми отримуємо особливу насолоду від приховування податків – які ви хочете розподіляти … Але …

Ми канєшно не саме краще населення в світі … я розумію, що вам з нами важко … але гніваючись на нас, як платників податків, ви насправді нарікаєте не на нас, а на банальний причинно-наслідковий зв'язок.

Я завжди дивуюсь коли ви обговорюєте наслідки і майже ніколи не обговорюєте причини … Адже у всякого явища завжди є причини … Повірте – якщо вам хтось не платить податки … то робиться це не через зіпсованість чи злонаміреність.

Я так само розумію, що ви свято вірите, що підприємець існує тільки для того щоб дурити вас … я розумію що ви вірите, що головна і життєва мета підприємця не прибуток, а приховування податків … я навіть не прошу читати вас всілякі книжки де, чорним по білому, написано що розмір тіньової економіки напряму залежить від розміру податкового навантаження і кількості контролюючих органів … просто зрозумійте, що одна конячка — це один віз … не треба впрягати її у п'ять возів … просто збільшуйте кількість конячок.

Я розділяю ваш праведний гнів і щире бажання нишпорити по нашим бухгалтеріям, аби наші кишені буди прозорими для вас … але в нас так би мовити – тост алаверди … нам би теж хотілося прозорості бюджету, аби ми могли в реальному часі бачити куди і що ви потратили З ЗІБРАНИХ У НАС ГРОШИКІВ.

Так що міняйте підходи і люди – як то кажуть – до вас потягнуться.