Запалив я люлечку та й сів біля батареї погрітися ... сижу оце й міркую (ну тіпа як економіст — а що Гройсману можна, а мені ніззя ?

Так от і міркую я — а що оце я не можу підшукати собі постачальника опалення подешевше ? Ринок же ж … Получається — не можна ... бо монополька і за цією монополькою десь далеко, далеко сидить страшний олігарх разом з підконтрольними депутатами, які ці тарифи через тарифну комісію і формують ... Тільки от калькуляцію на ці тарифи, тобто з чого воно ото складається — показать мені не можуть чи не хочуть.

Пихнув люлькою — в горлі сухувато ... пішов води з крана наточив ... попив значить і далі пихкаю собі тютюнцем, а сам і міркую — а чого це я не можу підібрати собі іншого постачальника води ... і осинило мене — бо іншого нема ... знову значить монополька ... і знову десь далеко інший олігарх, інші депутати, тільки тарифна комісія та ж сама, тобто без калькуляцій і роз'яснень — з чого вона ота ціна складається ...

Поки витав у своїх роздумах — пальці в тютюновий попіл вробив ... ну думаю, тре руки гарячою водою помити. Відкручую я значить крана з гарячою водою, а там ледь тепла ... мию я руки, а лічильник значить мені її як гарячу мотає ... ну гроші ж вони мені нарахують, як за гарячу ... а вона ж — тепла ... непонятно.

Плюнув я на те ... дай думаю — чаю поп'ю ... запалив я значить плиту, а вогонь – жовтий, жовтий і горить погано ... знаючі люди кажуть, що то якийсь чи то технічний газ добавляють чи ще які домішки ... тиск значить в газовій трубі є, лічильник мотає, а горить погано ... ну тобто чайник вдвічі довше гріється ... а лічильник тим часом все мотає ... От думаю — гадство яке ... і тут постачальника змінить не можна ... щоб вибирать, по принципу ціна-якість.

І знову та ж сама схема — монополька, олігарх, депутати, комісія по тарифам, ну і ... пабам — відсутність обґрунтування тарифів.

Чай пить не став ... з пересердя, знов люльку затяг ...

От не наравицця мені ця схемка з монопольками ... але це ж мені вона не наравицця. Але щось мені здається, що їм (ну тим далеким олігархам, депутатам, президенту і прем'єру) схема ця ну дуже до вподоби. Бо якби не наравилась — то вони б її міняли.

Тоді значить … є Я (ну той кому це не наравицця) і є Вони (ті кому це дуже наравицця) ... І щось мені видається, що інтереси наші — не співпадають.

От такі значить в мене неекономічні висновки получились — з економічних роздумів.

А ви кажете — реформи ?