Загальновідомо, що рівень ерудованості та освіченості деяких «українських» начебто журналістів прирівнюється до нуля. І зазвичай, ці представники древньої професії називаються в народі «журнашлюхами», «медіабл@дями» та іншими поганими словами. Не обходять вони своєю увагою і армію.

Все було б нічого, однак під час ведення війни ці сволоти принадилися заробляти славу і гроші на ній. Вони гарно засвоїли такий вид психологічного впливу як маніпуляція і здійснюють приховане управління людьми та їх поведінкою. Працюють плідно і на противника. Тут більше бабло впливає і маніакальне бажання заробити на «свободі преси» (не можу уявити це в Ізраїлі).

Звісно, що своїми чорноротими пиками вони плюють в бік Збройних Сил. Що чи хто захищає армію від нападів «незалежно-залежних» ЗМІ? Органи державної влади? СБУ? Мінстець? Відповідь: нічого не захищає. Армія не тільки воює з росіянами, але й змушена в таких умовах захищати себе сама від «внутрішніх ворогів» різного штибу.

Приклад:

В кінці 2017 і на початку 2018 року медіабл@ді почали атаку на армію, озвучуючи начебто достовірну інформацію для службового користування (ДСК) з начебто «надёжного источника» про «не бойові втрати» особового складу. СБУ!!! АУ!!! Може пошукаєте цього «источника»? Голосом доповідаю: готова справа по розголошенню матеріалів начебто ДСК на 112.ua (від 08.02.2018 р.). Ага, вже побігли виконувати. Щасс...

Головні тези журнашлюх, борців (і борциц) з «не бойовими втратами» в ЗСУ: #шокирующаяцифра, #ужос, #вывсеврете, #командирысволочи, #пи#децвсепропало, #говорилнадняхматиос.

Основна мета: деморалізувати суспільство негативом. Показати йому, що армія, якій так довіряє народ розкладається. Русня при цьому аплодує «аналу» і Едік Басурін з бодуна (ломки) повторює це слідом за журнашлюхами.

Лікбез:

Маю надію, що цей матеріал буде в корисним для нормальних, адекватних, у здоровому глузді журналістів, блогерів і публіцистів (до речі, є в нас навіть волонтер-публіцист-зрадофіл). Як не дивно, такі також є в Україні, але на жаль обмаль. Для «чорноротих» цей матеріал, звісно, буде як " мертвому припарка".

  1. Такого поняття як "не бойові втрати" у Збройних Силах України НЕМАЄ. Тобто взагалі. Для тих, до кого ще не дійшло: воно не використовується в армійській термінології. І коли журналісти оформляють запит про "не бойові втрати", щоб здійснювати чергові маніпуляції з цифрами і розрахунками, то скоріше за все від офіційних джерел (ГШ, МО) буде така відповідь: "Не бойових втрат в Збройних Силах немає".
  2. У Збройних Силах використовується поняття "БОЙОВІ ВТРАТИ" особового складу (військовослужбовців та працівників ЗСУ, які залучені до складу сил і засобів АТО (до складу ОТУ, які беруть участь в операції (бойових діях) і "ОБЛІК" особового складу, який загинув (помер), отримав травмування (ушкодження) та хворих.
  3. Бойові втрати поділяються на БЕЗПОВОРОТНІ і САНІТАРНІ.
  4. БЕЗПОВОРОТНІ: це той особовий склад, що загинув під час виконання бойових завдань (під час застосування противником зброї масового ураження й інших видів зброї); померли від ран (контузій, каліцтва), одержаних у ході бойових дій, незалежно від місця смерті; загинув внаслідок подій, нещасних випадків, пов'язаних із виконанням завдань командування в ході виконання бойових завдань (аварій, літаків, автомашин та іншої бойової техніки, катастроф на залізниці, вибуху мін, виконання рятувальних робіт тощо); зниклі безвісти; потрапили в полон (заручники).
  5. САНІТАРНІ: поранені вогнепальною (холодною) зброєю противника; поранені (уражені) внаслідок застосування противником зброї масового ураження; отримали термічні ураження внаслідок ведення бойових дій (виконання бойового завдання); отримали контузії (ураження) внаслідок застосування зброї противником.
  6. "ОБЛІК" особового складу, який загинув (помер), отримав травмування (ушкодження) та хворих поділяється на: ПОМЕРЛІ (ЗАГИБЛІ) і ТРАВМОВАНІ (УШКОДЖЕНІ, ХВОРІ).
  7. ПОМЕРЛІ (ЗАГИБЛІ): померли від хвороб та з інших причин, не пов'язаних з участю в бойових діях; покінчили життя самогубством; загинули (померли) від необережного поводження зі зброєю, порушення заходів безпеки, позастатутних взаємовідносин, в аваріях, катастрофах та інших випадках, не пов'язаних із виконанням бойових завдань.
  8. ТРАВМОВАНІ (УШКОДЖЕНІ, ХВОРІ): отримали травми (ушкодження) внаслідок спроби самогубства; отримали травми (ушкодження) внаслідок необережного поводження зі зброєю, порушення заходів безпеки, позастатутних взаємовідносин, в аваріях, катастрофах та інших випадках, не пов'язаних із виконанням бойових завдань; хворі.

Примітки:

медіабл@ді зазвичай впадають в ступор під час обрахунку цифірок з "надежных источников", тому що хворі обліковуються як "не бойові" по їхньому. Від отриманої великої "сенсаційної" цифри вони просто одурівають;

медіабл@дям на замітку: виконання бойового завдання це не завжди бойові дії.

Вся інформація в кількісних показниках з вищеозначених питань є для службового користування (ДСК). Чому? А це вже не ваша справа. Не заважайте Збройним Силам здобути перемогу в російсько-українській війні.

"Від журналістів, що знаходяться в армії, зазвичай, виходять всі неприємності. Ці пліткарі, збирають і оголошують різноманітні скандали, поступово переміщуються в штаб-квартиру якого-небудь генерала, який вважає, що краще створити собі репутацію вдома, чим у власному корпусі або дивізії. Вони також схильні до передбачення подій і викладення фактів, які розкривають противнику наші наміри, щоб він зміг заздалегідь прийняти заходи протидії. Більш того, вони завжди прагнуть розглядати факти через призму політичних поглядів їх власних господарів і таким чином втягують армійських офіцерів в поточні політичні чвари. Дійсно, зараз люди так прагнуть новин з фронту, що командувач армією навряд чи може позбутися всіх репортерів, не накликаючи на себе град звинувачень, які поставлять під загрозу його безпеку. Час і витримка повинні дати правильне рішення цієї спільної проблеми… "

Генерал армії США Вільям Т. Шерман.

Написано у 1875 році

P.S. З початку поточного року на водних об'єктах України вже загинули 60 осіб. Чому вам це не цікаво, медіабл@ді?