Лівизна — це не втручання в економіку або невтручання, лівизна — це руйнування!



Я довго чим можна охарактеризувати сучасних західних лівих, яка головна ідея, головний принцип який визначає саму суть сучасного лівого руху і прийшов до висновку що суть ця не в економіці. Суть сучасних лівих — послідовна війна з цінностями і ідеями які складають основу західної Цивілізації. А розмови про «соціальну державу» — це так демагогія для прикриття.



В цьому контексті дуже важливо розуміти за що саме ми критикуємо лівих. Не будь-яка критика корисна. Важливо з яких саме позицій ми критикуємо ліву ідею. Чи ми критикуємо лівих за їх бажання знищувати ціннісні, культурні, моральні підвалини на яких стоїть Цивілізація чи ми навпаки критикуємо лівих з ще більш лівих позицій, заперечуючи ці підвалини ще більш радикально ніж вони?



Що я маю на увазі? Зараз у певних колах досить таки популярний метод «критики лівої ідеї через розмови про те що „немає ніякої моралі, етики, людської гідності, невід'ємних прав, до яких апелюють ліві, все в світі вирішує тільки сила“(я навмисно спрощую але по суті таку аргументацію повторює багато хто) — але це по суті критика лівих з ще більш лівих позицій! Такий „правий“ цинізм заперечує ціннісну основу Західної цивілізації ще більш послідовно ніж найрадикальніші ліві радикали! По суті такий підхід — це і є лівий радикалізм! Якими б „правими“ не вважали себе його носії.

Як яскравий приклад такого лівого радикалізму одягненого в овечу шкуру „правої ідеології“ можна згадати популярний мультсеріал „Гріфіни“, який виходить на, здавалося б, правому, республіканському „Фоксі“. Багато людей віддають цьому анімованому серіалу належне за висміювання реальних вад сучасного суспільства, глузування над політкоректністю і тому подібним. Віддають належне не помічаючи, що основний його мотив це висміювання взагалі будь-якої моралі, будь-яких цінностей, будь-якої цінносно мотивованої поведінки, будь-якої міжлюдської солідарності, уявлень про хороше/погане і т п і т д(і це я ще мовчу про агресивний атеїзм і висміювання будь-яких проявів віри, який точно далеко не всіх навіть сучаних лівих радикалів знайдеш)). Даруйте за цей пафос але так воно і є. По суті цей мультик є антизахідним і ультралівим, ультраруйнівним і ультрадеконструкторським щодо західної цивілізації у мірі до якої багатьом лівим деконструкторам ще рости(чи то пак деградувати) і рости



І таких прикладів коли під виглядом „правої“ критики лівих ідей, нав'язується крайній цинізм, нав'язується ще більш повне(ще і ще раз наголошую на цій думці) заперечення всіх засадничих ідей Західної цивілізації — зараз дуже багато.



Така критика лівих з, де-факто, ще більш лівих позицій — нам не потрібна. Така критика це з тієї ж опери що і „я побачив що терористи хочуть підірвати мій дім але я випередив їх і підірвав його сам!“