Внутрішня Росія...

Головний наш ворог — це Росія. Теза настільки очевидна, що її і повторювати, здається, немає сенсу. Але насправді ситуація складніша. Так наш головний ворог — це Росія. Але не путінська Росія зі столицею в Москві. Путінська Росія — це ворог №2. Ворог України №1 — це Росія Внутрішня.

Внутрішня Росія — це ті мільйони наших номінальних «співвітчизників», різного віку не лише пенсіонери молодь серед них теж є, що досі ностальгують за ковбасою по 2.20, це мільйони людей людей які не хочуть поховати труп СРСР і цим не дають бодай почати створювати на його місці якусь Нову Україну.

Внутрішня Росія — це 37% за Вілкула у Дніпрі, це люди які голосували за Кернеса бо «он постаил лавочки в каждом подьезде», це вагома сепаратистська меншість на Донбасі без якої ця війна була б неможлива, Внутрішня Росія це люди які готові продати свій голос черговому «міцному господарнику» лише за декілька поставлених лавок чи мішків з цукром. Внутрішня Росія ті російськомовні люди які досі зневажають українську мову, вважають її непрестижною і не бажають її вчити. Це ті україномовні які стидаються української і переходять з незнайомцями на російську. Це українські співаки і співачки які в розпал російської агресії дають концерти росіянам і отримують від них нагороди. Внутрішня Росія — це ті хто голосує за Опозиційний Блок....

Внутрішня Росія — найстрашніший ворог бо без неї Росія Зовнішня, Росія Путінська не могла б нам майже нічого зробити....

І хоча напряму до Внутрішньої Росії належить вже явна меншість українців (не більше 1/4 в фактичних кордонах і 1/3 якщо брати з Донбасом і Кримом) але насправді Внутрішня Росія є майже в кожному. Україна несе сама в собі окупанта, як свою частину і Всі ми несемо внутрішнього окупанта у собі. Фронт проходить не лише там на Сході. Він проходить в середині країни між її жителями. Він проходить і в серці кожного з нас.

Ми маємо перемогти Росію у собі. Перемогти Росію в Україні і Росію в кожному з нас. Бо інакше вона обов'язково знищить Україну. Знищить навіть якщо на полі бою ми вийдемо переможцями.