Брати мої українці! І сестри теж. Особливо ті з вас, які вільно говорять українською, і особливо ті, хто знає історію розвитку української мови. Скажіть, будь ласка, коли в українській мові з'явилося слово «російський»?

Всі ми знаємо, що слово руський було ще тоді, коли були Русь, русичі, русини. І мова тоді була руською. І ця мова з України перекочувала в Московію і тепер в Росії є державною. Руську мову в Росії і називають «русский язык». Вони не називають її «российский язык». Так чому ж ми, українці, називаючи руську мову російською, вже на цьому рівні віддаємо її Росії?
Друзі! Російської мови не існує! Є наша руська мова, якою розмовляють сотні мільйонів людей в усьому світі, та якою кристуються і росіяни теж. Пропоную припинити використовувати слово «російська» по відношенню до мови та «росіянин» по відношенню до національності. Це образливо для тих українців, для яких руська мова є рідною, або вони спілкуються нею з дитинства.
Російської мови не існує! Російська — це НЕ відноситься до мови. Росіяни — це НЕ відноситься до національності людей. Російський і росіяни — це відноситься до держави Росія і до громадян Росії. А мова — руська! Вона руська і в Україні, і в Росії, і в Америці.
Адже руська мова виникла задовго до того, як з'явилася Росія. Так чому ж українці перейменували руську на російську? Причому перейменували на батьківщині цієї мови. Як так, друзі?