Ми, активісти ВГПНК Павло Себастьянович, Тарас Козак, Володимир Козленко, Влад Оленченко, Сергій Карандин


Усвідомлюючи свою відповідальність перед майбутніми поколіннями; розуміючи смертельну небезпеку, яка нависла над країною внаслідок тотальної втрати довіри суспільства до політичних еліт та самого інституту держави під час збройної агресії з боку хижого і потужного ворога; констатуючи небезпечність і безперспективність існування «олігархату», коли головні державні інститути прибрали до рук декілька кланів і використовують їх у власних інтересах, ми стверджуємо, що українська держава потрібна тільки нам, українцям. Побудова сильної у військовому плані, економічно незалежної, комфортної для громадян держави-сервісу – це справа рук самих українців. Для успіху в цій справі нам необхідно знайти, підготовити та поставити до важелів управління країною принципово іншу політичну еліту і забезпечити її потрібними ресурсами, в тому числі і довірою суспільства, необхідною для проведення змін в країні.

Шановні колеги і друзі з партій Демократичний Альянс та Сила Людей! У нас із вами за спиною спільна робота і на Майдані і в волонтерських проектах після початку війни. Наші активісти довели свою спроможність працювати разом під час кампанії по просуванню податкової реформи в рамках «Громадянської ініціативи #3357». Ми разом працювали над проведенням антикорупційних форумів по всій країні в рамках «Руху за очищення». Ми спільно готували і виходили на акції в підтримку реформи Генпрокуратури. Ми не підвели один одного в цій непростій роботі. Ми вже довели самі собі, що здатні об'єднатись.

Тотально замінити політичну еліту в країні, «видавити» олігархічні клани з парламенту та інших державних інститутів може тільки політична організація – партія, яка згуртує навколо себе людей, ідеї та ресурси та отримає перемогу на виборах до Верховної ради України.

Суспільство має визначити таку партію задовго до початку виборчої кампанії та забезпечити її кадровою, фінансовою, медійною та іншою підтримкою. Суспільство вміє це робити ще з часів Майдану.

Така партія повинна стати відкритим соціальним ліфтом для українців з принципово іншою системою цінностей та мотивацій. Новою політичною елітою країни мають стати громадяни, для яких Гідність є беззаперечною цінністю, вартою власного життя.

Саме такою партією можете стати ви, об'єднавшись в одну політичну організацію. Не тільки ГП НОВА КРАЇНА, а і все громадянське суспільство, ми в цьому впевнені, підтримає таку політичну організацію всіма своїми ресурсами.

Це і буде відповіддю на існуючий запит суспільства яке вже готове віддати свої голоси принципово новій політичній силі. Важливо чітко усвідомити, що жоден з нас не може дати таку відповідь самостійно. Сам факт об'єднання нових сил — це вже сигнал суспільству, що ми подорослішали, вміємо об'єднуватися навколо головного і поступатися в дрібницях. Нова політична партія автоматично стає магнітом для численних волонтерів, громадських активістів, народних депутатів, держслужбовців і підприємців, які готові включитися в роботу задля спільної перемоги. Таке об'єднання практично позбавляє «олігархат» можливості знову дурити людей, створюючи кишенькові, псевдо-нові політичні проекти.

Саме об'єднання нових громадсько-політичних сил чекають українці. Сила Людей, Демократичний Альянс, Нова Країна — це організації, які мають незаплямовану репутацію, одні з небагатьох, хто досі не здався після Майдану і своїми вчинками продовжує відстоювати ідеали Революції Гідності.

Наш ідеал – Суспільство Гідності, яке складається з економічно самодостатніх громадян, здатних захистити себе та своїх близьких та сусідів зі зброєю в руках.

Або українці продемонструють світу ще одне диво, об'єднавшись і кардинально змінивши хід історії, зробивши крок до цивілізованого світу, або ми знову опинимось під окупацією і зовнішнім управлінням.

Ми закликаємо ваші політичні партії до об'єднання.

Чекаємо вашої публічної відповіді. Думайте, друзі, але не довго!

Відеозвернення

Павло Себастьянович
Тарас Козак
Володимир Козленко
Влад Оленченко
Сергій Карандин