"50+" – це не тому що матюки, а тому що до 50 років проблеми пенсії нікого не цікавлять. А даремно. Зараз наші соціяльні захисники розробили так званий пенсійний калькулятор, який допоможе кожному, в кого є хоча б 20 років записів в трудовій книжці, легко побачити яким злидарем він стане після пенсійного виходу. Звичайно це не стосується держслужбовців усіх мастей та їхніх цвєтних правоохрєнітєлєй.

Отож зараз тілько лінивий політик не пиздить про так звану накопичувальну пенсію. Воно понятно: солідарна система вже давно «реве та стогне» як той дід на бабі з анекдоту. Навіть головний в уряді недавно скаржився, що бідні майбутні пенси можуть не отримати ніхєра. Краще за всіх про це знає соціяльна захисникиньша-міністерша, яка сидить в цій конторі з дня закінчення університету. Тому з усіх відділень соціяльного захисту «мы слышим стоны. Со всех концов нашей обширной страны взывают о помощи. Мы должны протянуть руку помощи, и мы ее протянем.» І саме зелена накопичувальна система стане тією «рукою помочі».

Потрібно нагадати, що ту руку намагаються прилаштувати до каси ще з часів Кучми. Тоді у адептів цього лоходрому був серйозний аргУмент: дивіться як зажила Чилі без солідарної системи.

Коротка довідка: за часів Піночета в Чилі провели пенсійну реформу, зобов'язавши більшість населення виплачувати накопичувальні пенсійні внески (10 відсотків від нарахованої зарплати). Вийдеш на пенсію і вже тоді ні в чому собі не відмовляй. Чому більшість, а не всіх – за це наші пенсовози мовчали. А в нульових взагалі заткнулись про Чилі, бо ту розчудесну систему чилійці раптом похєрєлі. А що так? Та мєлочь, неочікувано в нульових прийшла пора першим чилійським накопичувальникам отримувати свої накопичені скарби. І на тобі: середня накопичена пенсія виявилася пристойно меншою за середню солідарну.

Яку ще в біса солідарну? Піночет же … Саме так. Піночет же був диктатором, а не зеленим дурнем. Оскільки генералу Піночету довгий час лохторат був взагалі не потрібен, то він і постановив, що «чікагскіє мальчікі отдєльно», а опора режиму окремо. Опора режиму – армія, поліція, держслужба, секретні пси з ДІНИ (це така сигуранца по чилійські) – всім була дарована та солідарна пенсія. Без варіантів. Тобто неопорні лошари мало того, що залишилися без частини доходів в ім'я майбутнього розкошування, так ще й несли додаткові поточні витрати на пенсію «кровосісям» (с). Ай да Піночет, ай да сукін син!

Отож після того, як чилійці знатно відреформували піночетівську реформу, у наших місцевих пенсовозів настала криза жанру. Тим більше, що сформовані за часів недорозвинутого кучмізму якісь а-ля-пенсійні накопичувальні фонди десь розчинилися в тумані. Разом із грошиками баранів.

Не несла оптимізму ситуація і в інших країнах. Китайця, який довше всіх ніс соціяльну справедливість у вигляді відсутності пенсійного забезпечення «строітєлєй крєтінізма» (пенсії отримували тільки руководящіє комуняки), вирішив, що пора вже щось і платити пересічному китайця. Проте на всю їхню ораву ніякого солідарного котла не напасешся, тому поки що діло йде «мєлкімі шажкамі». Взагалі треба сказати, що єдиною країною, де вдалось впровадити солідарну пенсію для всіх, був брежнєвський СеРеСеРе. Хоч сам розмір тієї пенсії

та Льоня хоч старався. Прєємнічкі ж «пошлі другім путьом».

Найбільш смішним виявився накопичувальний досвід козломордих братів ригнутих аналів. Там пройшло вже три реформи накопичувальної системи. Перший раз ті фонди накрились в 90-х, аналогічно з українськими. Раптом був і хутко зник. Але мокша не вгомонилася і приступила по-новому. Накопичувальні фонди взяли під жорсткий державний контроль. Із тим же результатом. Тоді ввели обов'язкові накопичувальні відрахування до державного фонду, які згодом стало можна перевести по суворо-контрольованій процедурі до недержавного і навпаки. Із тим же результатом. Тільки на цей раз грошики спиздили вже не злобні мокшанські олігархи, а сама «вялікая діржава». Іменем пана Хуйла «заморозілі атчіслєнія», бо, блядь, бачите, перідастам на крим не вистачало. Середній розмір накопичувальної розкоші, яку отримує мізерна кількість мокшанців, на 01 серпня 2020 року складав 956 рублєй, при середній величині солідарної пенсії близько 15 тисяч рублєй. Отака вона накопичувальна хуйня, малята.

Зеленим рехворматорам дуже кортить повторити сей мокшанський екскремент. Ще ж не всім разом зробили в постоли. Але це ще в недалекому майбутньому. В недалекому ж сьогоднішньому вони рекламують для кріпаків відстрочку виходу на пенсію. Адже за кожний даремно проішачений місяць пересічно-маленький українець отримає …

«Ежели раньше у народа был только шиш с маслом, то после реформы будет шиш с маслом и с буквой „ы“. Неплохая прибавка к пенсии.» (с)