Християнство сильно посприяло розвитку науки. Наприклад астрономії. Багато стародавних людей поклонялися зіркам і небеса світилам як богам що з часом призвело до розвитку такої псевдонауки як астрологія. Тих хто заперечував те що небесні світила не боги могли навіть наказати, як давньогрецького філософа Анаксагора засудженого до смертної кари яку замінили вигнанням. Він сказав що сонце не бог, а розпечена брила. В таких умовах наукова астрономія була неможлива.

У Біблії у першому розділі говориться про що сонце і місяць — створені Богом і не є божествами. Також в давнину Бог показав Аврааму на прикладі свого творіння — зірок, скільки у нього буде нащадків. Пізніше саме такий погляд християн на зірки, сонце і місяць — як на Божі творіння, а не богів, призвів до розвитку наукової астрономії.

У перші століття християн грецькі філософи засуджували християн за те що ті дивилися на світила як на Боже творіння. Філософ третього століття Плотін говорив що християни відкидаючи розумність світил перешкоджають розумінню істини. Однак церква на підставі біблії рішуче відкинула звинувачення грецької філософії в 543 році, а в 1277 році відкинула доктрину розумності небесних світил арабського філософа Аввероеса і відкрила шлях до тієї наукової астрономії, яку ми маємо сьогодні.

Разом з еволюціонізмом був розвинений так званий науковий расизм — ще одна псевдонаука, яка вчила що відмінності людей в кольорі шкіри впливають на рівень інтелекту і розвитку, виправдовуючи колоніалізм. Так, Дарвін в книзі «Походження людини і природний відбір» заявив що європейці походять від інших мавп ніж люди Нового Світу.

У Біблії в сімнадцятому розділі книги Дії апостолів сказано що Бог створив усіх людей від однієї крові і вони є одним людським родом. Сучасна генетика потверділа біблійний погляд на те що існує тільки одна раса — людська.

У мене все на сьогодні, не забудьте підписатися на канал де знайдете про це більше інформації.