Погодьтеся, заклик підписати петицію про перейменування вулиці Пушкінської на Асфальтовану ми сприймаємо не більш, як креативний хайп, породжений дещо несподіваним новорічним відеозверненням українського президента до народу. Як новорічний прикол, що викликає посмішку і повагу до креативності його авторів.

А дарма: це перейменування несе в собі значно більше змісту, ніж просто вдалий жарт. Якби сталося диво і Київрада підтримала петицію, вона б закарбувала в історії унікальний відбиток стану українського суспільства 2020.

Жодному киянину, як і жодному туристу не прийде в голову спитати, чому вулицю назвали Пушкінською, Прорізною або Володимирською. А от Асфальтована, ще й в самому центрі столиці — це не просто інтрига, це суцільний квест: Чому? Звідки ця назва? Як так могло статися? Скільки гіпотез вона породжує в необізнаній голові!

Вся краса Асфальтованої полягає саме в тому, що одним словом пояснити походження назви неможливо — вона вимагає розповісти і про війну з росіянами, і про шостого президента України, і про його самоідентифікаційну незрілість, і про реакцію киян на його недолуге новорічне звернення.

Любі депуати Київради!
Давайте додамо робити київським гідам — зробимо ще одну вулицю столиці туристичною Меккою. Нехай обличчям Києва буде не тільки Хрещатик та Андріївський узвіз, а ще й чудова вулиця Асфальтована, назва якої безперечно стане унікальною пам'яткою бурхливих подій новітньої історії України.