Україна велична і перспективна. Як це показати світові -

- Ми повинні приваблювати інвесторів і залучати виробництва.

Якби в нас працювали закони, не було бюрократії, та дикої системи перевірок, відкатів, хабарів, і іншого пережитку цивілізованого суспільства, та не було монополії на усе в організованого злочинного групування, яке просто не пускає інших на освоєний простір, то в нашу країну б прийшли б інвестиції, будівництва виробництв, і інші блага розвитку підприємництва. Робочі місця!

А чому б ні, якщо в нас оплата праці доволі низька, люди працьовиті, розумні, освічені, і люблять і вміють працювати добре, тобто мають гарну репутацію в світі, як робітники, а до того ж, працювати в своєї країні, а не на чужині – це завжди в благо.

Ми знаходимося в чудовому географічному місці до речі. Великий плюс наше місцеположення. Ми європейська країна, яка повинна жити по-європейськи.

Так потрібно зробити дороги, мова повинна бути впроваджена англійська, крім рідної, інфраструктура повинна бути розвинена. Ціни не повинні бути такі захмарні. Іноземці, які мають високі доходи, бідкаються, коли приїзджають до нас, що в нас все мегадорого і якість жахлива. Це не нормально.

Тому потрібно відрегулювати економічні показники, щоб до нас їхали, і було доступно, і зручно.

Адже ж в нас є багато чого, що просто родзинки, особливості, які ніде в світі не знайдеш. А так як ми дуже близько до Європи, то ми могли б просто стати Меккою для європейських туристів.

О, забула про мегаважливість — законність. На просторах нашої країни повинно бути верховенство права.

Тому для європейців, які поруч, і звикли до стабільності, гарної інфраструктури, законності, доброго відношення, ми можемо бути просто відкриттям в туристічному напрямку.

Але щоб до нас поверталися і мали гарні враження, потрібно вкластися.

Крім того, обдумати усе, виробити стратегію як донести родзинку до поціновувача, прорекламувати.

Туристична галузь в багатьох державах є основоположною статтею доходу, тому і в нас це можуть бути шалені гроші в майбутньому для нащої держави.

Наша країна дуже велика, насичена дивами, гарними місцями, і історичними та природними пам'ятками. Нам є що показати!

- Крім місць, в нас самобутність, історія, звичаї, наша нація. Ми давня країна, з величною і цікавою історією, і це ми чомусь не використовуємо.

В нас дуже славетна історична спадщина, наш одяг, ремесла, наша кухня, наша віра, і не тільки християнство, але й язичництво, святкування, звичаї, обряди, наш спадок від різних народів, наш менталітет, гостинність, доброзичливість, вічливість, відкритість. Це треба підкреслювати, показувати нашу самобутність. Треба приваблювати туристів дивитися на нашу націю.

Тільки не в совковому стилі, будь ласка.

- Ми можемо навчати міжнародних студентів чи залучати їх на літо.

Треба відновити нашу освіту, яку їхали отримувати з за кордону, бо вона була фундаментальна. І треба впровадити цінування наших дипломів. Заключати договори про Їх визнання в світі, та підняти їм ґатунок.

- Ми можемо забезпечити світ органічною продукцією.

Так, не забудемо про сільське господарство. Зелений, без хімікатів, органічний продукт вартує дорого. Ми можемо прославити свою країну вирощуванням органічно чистої продукції. Це повинно бути на рівні доходу для держави, а не для приватних кишень.

- Ми можемо, та ні, ми повинні, встановити, усюди і побільше, вітряки, сонячні батареї, та насаджувати в Україні екологічну зелену енергетику. Це дуже гарне вкладення, яке швидко відбивається, і піднімає авторитет країни.

- Не можна продавати дерево. Треба берегти свою природу. Навпаки, насаджувати, щоб Україна зеленіла. Вимагаю насаджувати вічнозелені, щоб ми не були сірі, похмурі більшу частину часу. Тільки з розумом враховувати що садити і де, бо, як приклад, тополиний пух, і самі тополі — це катастрофа мегаполісів.

- Очистити від бруду навколишнє середовище, організувати переробку сміття. Усього сміття.

Очистити брудні водойми.

Використовувати досягнення прогресу і розробок цивілізації в цьому. Саме по бруду навколо люди визначають на якому штабелі цивілізації знаходиться нація.

- Застосовувати усюди технічні новинки. Це демонструє, що нація знаходиться на гарному рівні розвитку.

- Посміхатися.

Нація повинна бути щаслива. Вчіться посміхатися, люди, і щастя вам всміхнеться у відповідь.

А які ви бачити шляхи для розвитку України?

Пишіть в коментаріях.

Весняного настрою!

Олеся Калінська.