24 березня 2018 року у голландському місті Ейндховен відкрили меморіал «Зв'язок» жертвам катастрофи літака Boeing 777 «Малайзійських авіаліній». «Я тебе не забуду» — написано на 298 бронзових стрічках.

Мені шкода тих 80 дітей рейсу MH17, які летіли з батьками на відпочинок. Мені шкода дітей Маріуполя, околиці якого було обстріляно з російських Градів. Бо вони не підуть до школи або на перегляд мультфільму до кінозалу вже ніколи.

Мені шкода сирійських дітей в Ідлібі, Гуті, Алеппо. Тих, що ще живі.

Бо в них немає змоги на шкільних канікулах ходити в кінотеатр в розважальному центрі. Канікул нема, і кінопоказів нема — бо російська авіація розбомбила і школи, і центри. І лікарень нема, в яких можна лікувати постраждалих дітей, і водонапірних башт, і хлібопекарень, щоб випекти хліб. Вони знищені тими росіянами, які принесли російські бомби і смерть на сирійські землі.


Вибачайте.

Як кажуть сирійці, чиї рідні щодня гинуть від російського тероризму, вчора в Кемерово був один день з життя Східної Гути.

Вже сьогодні на «Миротворці» більше сотні ідентифікованих російських терористів з Кемеровської області, що засвітились на Донбасі, «вбиваючи укропів». Я не знаю, чи є серед загиблих вчора їх рідня. Але якби ті мільярди, що Росія сьогодні вкладає у війни по всьому світі, були направлені на добробут власного населення, можливо трагедії в «Зимовій вишні» можна було б запобігти.

P.S. Більшість дітей та дорослих, що перебували в цей час у залах кінотеатрів, прийшли туди безкоштовно за квитками, що роздавались під час голосування в день виборів їхнього вождя 18.03.2018 року.

5ab929becb313.jpg