Багато хто зараз пише, що «Міжнародний суд не працює», «у него нет полномочий, они на распространяются на росию» та «РФ плевала на Международний морской суд с высокой колокольни» и «на санкции тоже плевала».

У зв'язку з цим хочеться нагадати всім ораторам, нігілістам та лідерам думок історію з нідерландським судном "Arctic Sunrise" та міжнародною організацією "Greenpeace", яка сталася у вересні 2013 року у міжнародних водах Баренцева моря. Відкриваємо google та читаємо уважно.

РФ теж затримала "Arctic Sunrise" та 30 людей на ньому. Чому? — Тому, що екологи вирішили зробити заповідник коло Північного полюсу та не добувати у міжнародних водах Арктики нафту та газ. Головний пірат та країна-терорист Росія як завжди не послухала міжнародну спільноту та продовжувала видобування нафти. Коли активісти «Грінпіс» висадилися на їх платформі з "Arctic Sunrise", їх затримала ФСБ та посадила у в'язницю до майже нового 2014 року — екологам та членам екіпажу «шили» «піратство», «наркотики» та «хуліганство».
Людей випустили тільки 29 грудня «по амністії» (! та-дам!). Саме судно ще тримали «під арештом» 11 місяців (!). Весь цей час Міжнародний суд, дипломати та громадянське суспільство билося з країною-терористом за справедливість.

Висновки. Влітку 2017 року (! — пройшло майже 4 роки) Міжнародний арбітражний суд прийняв рішення: Росія повинна заплатити Нідерландам 5,4 мільйонів євро за шкоду, заподіяну під час затримання екологів "Greenpeace" з судна "Arctic Sunrise" та арешт 30 людей. Однак Москва не визнала юрисдикцію цього суду і відмовилась виплачувати компенсацію.
У травні 2019 року за угодою Greenpeace мали отримати від Росії 2,7 млн євро компенсації шкоди кораблю, супутніх витрат і компенсації 30-ти членів екіпажу. Росія заплатила.

Уважно подивилися?
А тепер зробить висновки самі. Обмін для України — це здача Керченської протоки та виходу з Азовського моря — якщо наші моряки повинні їздити у Мск, щоб відповідати на судах за «порушення російського кордону». А там і до визнання «російського Криму» недалечко.
Чому про це мовчать адвокати, юристи та українська влада? — Тому що всім треба шоу та сльози, братання та «юго-западний округ» замість України.
Якщо хтось пам'ятає історію — після «хліба та видовищ» Рим надовго залишався у руїнах. Ось і думай...те.