Зустріч Володимира Путіна і Джо Байдена в Женеві, Швейцарія, 16 червня 2021 року

Фото: Alexander Zemlianichenko / AP


Перші висновки з футбольного ЄВРО:

По-перше, організація гри вирішує майже все. Перемоги під час своїх перших матчів здобувають більш технічні та дисципліновані команди. Яскравий і приємний для нас приклад – це розгром Бельгією збірної окупантів-агресорів. РФ на фоні бельгійських майстрів виглядала просто як непрофесійна команда. Бажаю представникам Кремля залишатись на такому ж «великодержавному» рівні.

По-друге, матч України з Нідерландами доводить, що поруч з організацією гри є ще два моменти. Мова про емоційний стан/нерви та драйвові вибухи, що дарують найкращі голи і матч чемпіонату. Перше завадило нашим футболістам бути більш ефективними, а друге ледь не врятувало від поразки. Є раціональні причини сподіватись на успіх. Україна попри проблеми продемонструвала, що має енергію, волю і силу до перемоги. Тому вболіваємо і підтримуємо наших хлопців, вони цього потребують і відчувають. Слава Україні! Героям Слава! Крим — це Україна!

По-третє, потрібно значно більше увагу приділяти здоров'ю футболістів. Контролювати кожен випадок зіткнення голови – це правильно, але як став можливим серцевий напад та клінічна смерть лідера збірної Данії, якого витягнули з того світу, малозрозуміло. З їх то медичними сервісами. Тут варто подякувати усім, хто швидко допоміг футболісту виграти головний бій життя.


То чи відповів предметно і по суті особисто Петро Порошенко чи представники його команди на 4 серії «плівок Медведчука» від Bihus?

Бо аргументи у стилі «Бігус – бяка», «Зеленський – бяка», «ви все брешете» несерйозні, малопідставні і не є відповіддю по суті. В останньому матеріалі від Телебаченні Торонто та Майкла Щура про то детально сказано.

Мова про потенційну причетність у співучасті до не однієї змови проти інтересів української держави у стратегічних питаннях безпеки та економіки, проти інтересів окремих соціальних груп як військовослужбовці та політичні в'язні. При цьому, змові з російськими зовнішніми та внутрішніми ворогами держави.


В НАТО Україну в найближчі роки ніхто не планує брати, на жаль. План дій щодо членства в НАТО в найближчій перспективі теж ніхто не планує давати. То про що весь шум? Нічого не змінилось, нічого не відбулось. Байден чітко дав зрозуміти, що без подолання корупції і безпекових реформ нема про що говорити. Варто не говорити і ловити чужі слова, а впроваджувати зміни. Єдине варто відзначити, що Байден заявив що стан війни з РФ не є перепоною до інтеграції України в НАТО, це важливий і позитивний для нас сигнал.


У всьому цивілізованому світі йде спад захворюваності на Covid-19 завдяки активній і якісній вакцинації. Але не в РФ, Бразилії чи Індії.

В державі-агресорі Путіна «лідерські позиції» у Європі та ТОП-5 позиція у світі. А все завдяки тому, що у російській диктаторські владі дуже багато «друзів коронавірусу». Вони не тільки безвідповідально ставились до хвороби, карантину, але й вакцинують свій і деякі інші народи псевдовакциною Спутнік V. Цей Спутнік вже давно порівняли з відомою «російською рулеткою», грою з кулями і револьвером, в якій з великими шансами помирає багато учасників. З огляду на це не дивно, а необхідно було завертати в'їзд в Україну та інші країни світу усіх, хто псевдовакцинований Спутніком. Як і триматись від Спутніка подалі.

Протягом останніх тижнів щодня помирають тисячі бразильців та індійців. А все через безвідповідальні влади, які у Бразилії заперечували вірус, необхідність носіння масок, чи які у Індії не скасовували мільйонні релігійні святкування.


Неадекватні дії керівництва РФ та Білорусі все більше нагадують маразм і психологічні відхилення та потребують виклику санітарних бригад. Владні «ореоли» так стиснули голови, що звідти вивалюються совко-мозочки.

По-перше, Путін та Лукашенко несамовито змагаються за кращу статистику політичних репресій. І мова тут не тільки про Протасевича та Сапегу, літак з якими як каже Лукашенко Путіну він ніби-то не наказував посадити. Режими стали настільки ідіотсько-наляканими, що стріляють, отруюють і саджають всіх підряд, а розмножені силовики вигадують собі роботу на пустому місці.

Путін законом заборонив брати участь у виборах усім опозиціонерам наклеївши на них клеймо «екстремістів та терористів». Дума також заборонила історичну науку та посилила відповідальність за поширення інформації про силовиків. Також стали відомі факти фальсифікації медичних документів Навального, переслідування членів команди отруєного та посадженого Навального, отруєння поета Бикова, відкриття карної справи проти ніби-то провладного Дудя. В них навіть 14-річних дітей карають за комп'ютерні моделювання проти ФСБ. В них навіть задумались забороняти Coca-Cola та Mars як ворогів генетичного коду.

Лукашенко ж затримав на кордоні з Литвою двох учасників антивладних протестів і обізвав їх «футбольними нацистами». Затримали музиканта за пісню про Лукашенка, ще одного мешканця за «образу Лукашенка» покарали примусовою психлікарнею, дівчині Протасевича Сапезі шиють ще одну справу. Лукашенко ще захотів озброїти своїх прихильників «на випадок війни».

По-друге, геополітичні шарманки обох все більше перетворюються на міжнародну нісенітницю. Білорусь і РФ домовились разом боротись проти «деструктивного Заходу». Білорусь розповідає, що заставить Захід компенсувати втрати від санкцій. А РФ розповідає, що санкції – це назавжди, бо Крим ніби-то ніколи не буде деокупований. Роскосмос, як виявилось, правда не може запустити частину супутників через санкції. Лукашенко ж оголосив державним святом день вторгнення СРСР у Польщу, а також диктатор-знищувач ЗМІ звинуватив Україну у тиску на білоруські ЗМІ. До цього можна додати російські хворобливі істерики щодо форми футбольної збірної України, нашого законопроекту про корінні народи, про рух наших ЗСУ. Лише друзі Ким Чен Ина можуть так хизуватись поглибленням міжнародної ізоляції та статусу агресорів-окупантів.

По-третє, на фоні дурості самодержців поглиблюються внутрішні проблеми РФ та Білорусі, але диктаторів потреби людей не турбують. Їм все рівно, що в Білорусі вже довелось запровадити регулювання цін на основні продукти харчування. Кров, що витікає з народів вони оперативно прибирають і зачищають. Але ж люди зрозуміють, що краще дешевший президент, аніж дорожчі продукти, податки на брехню і війни. Вони не розуміють, що усі ці удари народу потім прилетять у відповідь. Що чим більше закопуєш, то тим більше доведеться викопувати. Що люди можуть втомитись, що їх їдять на сніданок, обід та вечерю.


Бо він є ніби-то «каналом Зеленського, Медведчука і Коломойського. Через маніпуляції, сексизм, поширення проросійських меседжів та медіакілерство». Так
партія ЄС пояснила бойкот телеканалу 1+1.

Тоді логічними є запитання:А чому тоді не оголошувався бойкот трьом телеканалам пулу Медведчука? Чому тоді не оголошувався бойкот 1+1 під час президентської та парламентської виборчої кампанії? Чому тоді не оголошений бойкот іншим телеканалам як Прямий, які часто звинувачують у тому ж?


ПіслязустрічіБайденатаПутінасталозрозуміло, щопокибільшийіреальнішийвпливнанашіжиттяматимутьподатковаамністія-обкрадистія,земельнапереділо-реформатакарколомнезростаннятарифівзцінами. Реальних результатів окрім повернення послів у зустрічі мало.

Поруч з тим, старі мантри про перезавантаження відносин США-РФ та про Мінські антидержавні та антиконституційні договорняки турбують не менше. Чомусь триваючі агресії-окупації; політичні вбивства та замахи; репресії, законодавча заборона в РФ на «донати» опозиції та про регулювання Інтернету в день переговорів перепоною до геополітичних маневрів не стали. Тут також більше впливав фактор Китаю, кібербезпеки та глобальної економіки, а не України. Для нас же що конфронтація між США-РФ несе в собі військові ризики на Донбасі, що перезавантаження несе в собі ризики «Мінського примусу».


Група депутатів-відступників з Голосу актуально підібрала назву для свого чи майбутнього «Притулівського» проекту, а саме «Справедливість». Адже в той самий день стало відомо, що нардепів щеплюють проти COVID-19 вакциною Pfizer, а не китайськими, індійськими та іншими варіаціями як звичайних українців.Після такого підходу і зневаги до громадян навіть у вакцинації не дивно, що 80% українців не вірять, що перемогли б у суді багатшу чи впливовішу людину.Справедливістю в Україні поки і давно зовсім не пахне.