23C33800-5149-4256-A9F0-559B9951F8FA_w1597_n_r1_st.jpg

Фото: Голос Америки


Спочатку від спротиву коронавірусу в Україні відмовилось суспільство, потім місцева влада, а тепер до них долучилась і центральна влада. Враження, що перебуваємо в країні часів Чорнобильської катастрофи, коли влада знає про загрозу, але робить вигляд перед народом, що нічого не відбувається.Єдина різниця, що причиною цього є бажання народу теж не бачити загрозу.

Нові критерії карантинного зонування – це фейковий інструмент, у якому потрапити в червону зону майже неможливо, а, отже, влада офіційно відмовилась від ідеї навіть регіонального адаптивного карантину, тобто жодних бар'єрів для поширення вірусу в країні більше не існує, окрім як дуже рідкісної самосвідомості людей. Влада запровадила новий протокол надання допомоги хворим і скасувала підтвердження виздоровлення через ПЛР-тести, а, отже, статистика щодо одужання також перетворилась на фейк, а деякі потенційні носії вірусу будуть передчасно виходити з самоізоляції, яку і так слабо контролювали. Covid-фонд розбазарили, а в наступному новому бюджеті 2021 такого фонду вже і нема. Дякую усім, хто системно доклався до цієї вакханалії влади і суспільства.


Проект державного бюджету на 2021 рік треба валити. Бо це популістична брудна політична технологія, що перетворює Україну на «економічний Титанік», або на машину, у якій на шаленій швидкості усі відстібнули паски безпеки.

Це один з найнереалістичніших і токсичних бюджетів. Бо в ньому є рекордне і нічим необґрунтоване станом економіки підвищення державних видатків, що має короткостроковий політичний ефект, але негативний довгостроковий економічний ефект. Мова навіть не про неадекватне підвищення видатків у 30-40% на обслуговування потреб ТОП-посадовців, майже 100 мільярдів Авакову чи скорочення субсидій при триваючому підвищенні тарифів. Мова що все на фоні політики не на економічне зростання, а на поглиблення кризової та боргової ями. Що прямо супроводжується змінами до Податковому кодексу, що передбачають підвищення ставок екологічного податку, єдиного соціального внеску для малих підприємств та ФОПів та низки інших податків. Такий от фінансовий терор.


Що є більшою проблемою? Те, що дехто у Офісі президента вірить, що деякі вимоги Кремля щодо Донбасу можна виконати так, що ми не зрозуміємо чи не помітимо? Чи що складається враження, що проросійсько налаштованих у вільній Україні більше, аніж проукраїнсько налаштованих на окупованому Донбасі?


Один з головних підсумків року президенства Зеленського полягає в тому, що його рейтинг і антирейтинг змінили місцями одне одного.

Закономірний результат того, що хайповий жорстко-наступальний енерджайзер перетворився на втомленого «надутого» традиційно-совкового політика. Що комічний харизматик перетворився на відстороненого трагічного наляканого «бронзовика». Не лідерство радикальних змін та зламу системи, а бездіяльнісне гламурне наслідування старих форм та слів. Незнання чи небажання щодо дій.


Деякі «всезнаючі народні мислителі» критикують усіх без розбору громадських активістів, клеймують їх усіх міфічніми збірними ніби-то ворожими образами. При цьому, самі не створюють колективних структур та організацій, що мали б відстоювати чи представляти їх «унікальне бачення» українських інтересів. У підсумку такої «діяльності» йде знецінювання та маргіналізація проактивних проукраїнських громадян. У підсумку на їх місце у підсумку приходять олігархічні та проросійські'активісти". Здобули?


Головний аргумент будь-якої масової "дискусії" у соціальних мережах – це послати опонента як можна далі, як можна грубіше і як можна витончиніше.


Таємною і незаконною псевдоінавгурацією екс-президент Лукашенко додав до свого "активу" ще один злочин, а саме захоплення державної влади. Тому жодні його дії і рішення не тільки не мають жодного юридичного сенсу. Вони мають переслідуватись по законам Білорусі за підтримки усіх доступних заходів міжнародного тиску.Білоруській опозиції пора завершувати "ігри з оплесками", а цивілізованому світу перейти до режиморуйнуючих кроків.Мова про повну міжнародну ізоляцію та блокаду, арешт активів влади, секторальні санкції і т.д.Єдиними легітимними структурами у Білорусі залишились органи опозиції.


Підтримую ідею зареєстрованого у парламенті законопроекту про відповідальність за заперечення російської агресії та окупації в Криму та на Донбасі, Голодомору 1932-1933 років в Україні і депортації кримських татар у 1944 році. Більше того, цей законопроект має бути підсилений законопроектом про колаборантів, що нарешті очистить українську політику від агентів держави-агресора та їх пособників, що грають на стороні ворогів української держави, цивілізованого світу та норм міжнародного права. Такий маркер-тест має бути закладений до реєстрації кандидатів на виборах та конкурсів посадовців державної служби.


31% українців підтримують не національний протест білорусів, а диктаторські та злочинні дії проросійського екс-президента Лукашенка. Навіть на Заході України таких понад 20%.Після двох Майданів, російської агресії проти України та усіх подій у Білорусі.Це питання інформаційної гігієни, наявності мізків, відсутності політичної культури, нерозуміння елементарного, відсутності цінностей свободи та прав людини? Так розумію, що ці 31% без проблем би зараз віддали голоси за Януковича та "Партію Регіонів".