Україна знову оновила рекорд з кількості нових випадків COVID-19 за добу

Фото: Pixabay


Наступ на антикорупційну інфраструктуру, що був нормою за попередньої влади, стає нормою вже за часів її «вірних послідовників» сьогодні.

Залежний від політичних впливів Конституційний суд приймає прогнозоване рішення, яким визнає призначення директора НАБУ президентом Порошенком неконституційним, бо хтось не зміг чи не хотів усе зробити юридично чисто. Тепер владі не потрібно «мутити» з законом про НАБУ, а можна скористатись можливістю, щоб призначити замість Ситника більш свою людину. Все це доповнюється давно очікуваною відставкою голови САП, але, на жаль, супроводжується спробою голови ГПУ через законопроект «слуг» взяти під контроль і НАБУ, і САП. При цьому, САП закриває корупційну справу щодо «Роттердам+», яка найбільше била по Порошенку і Ахметову. І це після спалення будинку Шабуніна, машини програми «Схеми» та тепер «викривача» серед «слуг» Лероса. А ще згадаємо атаку на Prozorro через закон про локалізацію і т.д.

Яка там вже весна прийде? Кого будуть саджати? Хіба активістів і спільні народні сподівання. Що екс-чиновники, що чинні чиновники мають індульгенції.


А нікого не турбує, що Конституційний суд визнав неконституційним обмеження заробітних плат під час карантину, у тому числі, для суддів Конституційного суду? Хіба прийняття рішення з очевидною матеріальною вигодою не є конфліктом інтересів суддів Конституційного суду?


Верховна Рада приймає дуже мало корисних рішень у найбільш розпіарених сферах. При цьому, дуже рідко «заглядає» у не меш важливі сфери екології та захисту прав тварин.Та з огляду на варварський та негуманний законопроект 0897, що планується до розгляду, може то і на щастя.

Цим законопроектом депутати хочуть спростити знущальницькі практики дослідів над тваринами, забравши окремі дозвільні процедури. Також вони хочуть розширити перелік тих, хто може цим займатись. Ще й забирають будь-який контроль та перевірки при відсутності реальної відповідальності. Поки цивілізований світ на шляху відмови від цих жахливих практик, в Україні продовжується політика на знущання не тільки над людьми, але й над тваринами. В депутатів ще є шанс це рішення провалити, а інакше ганьба їм усім.


Нема нічого такого, що більше перетворює нові політичні партії на старі… аніж те, що вони висувають від себе представників старих політичних партій.Криза старих облич, потім нових облич, тепер оновлених старих облич.


Скандальні і антидержавні заяви Фокіна щодо Донбасу, а потім їх спростування Єрмаком – це вже традиційна для цієї команди «гра у дві руки». Така сама технологія «піарного заплутування» використовувалась на президентських і парламентських виборах, коли різні члени команди робили суперечливі заяви для різних електоратів з різних регіонів. Тому, як на мене, це лише інформаційна кампанія напередодні місцевих виборів щодо східних областей України, а реальний переговорний процес як був, так і є у «глухому куті».


Риторичне питання щодо отруєння Навального «Новічком» від режиму Путіна: скільки ще окупацій, агресій, варварств, вбивств і замахів, інших злочинів проти народів та особистостей має вчинити Російська Федерація, щоб у Європі замислились про ґрунтовний перегляд двосторонніх відносин?Бо жорстка заява Меркель про отруєння, що супроводжується позицією на підтримку «Північного потоку-2», як мінімум, виглядає сюрреалістично.


Виключення «мутного» Лероса зі «Слуги народу» — це ще не подія. Подією було б, якби з партії «Слуга народу» виключили самого Зеленського.Або хоча б «недоторканного» Вовка сенсаційно зробили екс-суддею, бо він за вчора ще й встиг без розгляду по суті прийняти рішення про компенсацію Суркісам 10 мільярдів гривень від «Приватбанку» (апеляція ще буде).


Ідеальна формула для зростання захворюваності на коронавірус: Місцева влада ігнорує вимоги центральної влади. Центральна влада ігнорує, що її вимоги ігнорує місцева влада. Люди ігнорують будь-які вимоги. Влади на різних рівнях рейтинги не втрачають, все більше людей хворіє та помирає, все більше людей постраждає не лише від медичних, але й економічних наслідків цієї вакханалії.