Ми сьогодні у Скадовську, прямо на вулиці, підводили підсумки 2018 року. Я приготувала п'ять питань, взяла ручку, папірець, телефон і пішла до експертів у місто. Головною метою мого опитування було спілкування з скадовчанами.

Підсумки 2018 року. Оцінки скадовчан.

Розуміння наших з вами пробем, сподівань і надій, що позитивного відбулось у нашому житті в 2018 році та що засмутило. Без якої страви скадовчани не вважають новорічний стіл святковим і кого хочуть бачити президентом.

Я познайомилась з своїми друзями з Фейсбуку. Дякую вам за теплі слова і спілкування. Ще раз вітаю всіх з Новим роком! Нехай він принесе нам лише гарні новини, щастя і здоров'я.

А тепер до опитування. Ось мої питання:

Яка найяскравіша, найзнаменніша, найпозитивніша подія сталася в 2018 році.

Якщо експерти різних експертних центрів головними позитивними подіями 2018 року вважають: створення єдиної помісної православної церкви в Україні, продовження санкцій проти РФ, міжнародна підтримка України, отримання протитанкових комплексів «Джавелін» та отримання чергового траншу фінансової допомоги від МВФ, то скадовчан все це хвилює дуже мало, майже зовсім не хвилює. І на мої «наводящі» питання про те все, так і кажуть — не хвилює, навіть не кажіть. Може люди не розуміють на скільки те все важливо та що воно є базою для фактичної незалежності нашої держави, я не з'ясовувала. Для цього є різні експерти, аналітики і майбутні кандидати, а для скадовчан позитивом 2018 році було:

А один дуже поважний скадовчанин строго так сказав: " Ты в трех словах скажи о хорошем, от попробуй. Я скажу, а ты так и напиши", так і пишу: "Печаль, розчарування і надія". Написала.

Перелік невеликий бо на жаль, більшість скадовчан не змогли визначитись з найбільш позитивною подією року, люди кажуть, що життєва рутина, сірість і боротьба за виживання забирають весь позитив з життя. Новини не радують, вміст гаманця ображає, а довіри до влади всіх рівнів немає.

Чим незадоволені скадовчани. Негативні події 2018 року.

А от щодо негативних подій та незадоволень, то тут виділеного мною місця на папері не вистачило, прийшлось брати додатковий папірець. Перелік складений "як казали".

А ще, люди кажуть, що не встигають за поганим, менше посміхаються і сміються.

Якби вибори президента були завтра.

Ще я попитала за кого б наші скадовчани голосували на виборах в президенти якби вибори були завтра. Я навмисне не напишу хто переміг в опитуванні, але це вже другий раз я спілкуюсь із скадовчанами на вулиці і скажу чесно — рейтинг змінився.

Головна страва новорічного столу у Скадовську

Далі про приємне, точніше про смачне. Яку страву новорічного столу наші скадовчани вважають головним, смачним атрибутом новорічного столу. Тут по рейтину:

Ходила довго, говорили з скадовчанами багато і цікаво. Хтось мене знав, з кимось познайомились, а декому прийшлось признатися, що я не з церкви, не з оріфлейму, не з косметики і простинями не торгую. Що я така ж скадовчанка як і мої співбесідники.

Вітання з Новим роком та побажання скадовчан.

Скадовчани! Скадовчани нас вітають з Новим роком та бажають (Це було моє останнє питання):

Ось так. 2018 рік відчинив двері і йде в минуле, а у нас ще є час віддати йому всі негаразди, хвороби, сварки і невіру в себе. Перебрати "старі шафи" і взяти з собою в майбутній 2019 рік: Щастя, здоров'я, віру в себе, родинний затишок, друзів, нові ідей і сили на їх втілення.

З Новим роком!