Нинішня влада стала на шлях відвертої колаборації з Кремлем. Сьогодні в Україні продовжують благополучно функціонувати російські банки, влада веде торгівлю з агресором, в тому числі, на лінії фронту. І це в той час, поки там гинуть українці.

Поки Валерія Гонтарева очолює Національний банк України, частка російських банків в Україні невпинно зростає. Ба більше, вони отримують рефінансування з державної скарбниці, а потім фінансують вбивства українців. Влада посилює економічну залежність від Росії.

Вона не просто нічого не зробила, щоби виключити економічну залежність України від країни агресора та окупованих територій ОРДЛО ‒ вона зробила все, щоби її поглибити. І після цього нам розповідають, що не можна націоналізувати російські банки, що не можна зупиняти торгівлю з ОРДЛО, бо є від того якась залежність. Таким чином, влада намагається розписатися в неспроможності та неповноцінності Української держави.

Питання розірвання економічних зв'язків з РФ стоїть от уже як три роки. Було подано близько півсотні проектів законодавчих актів щодо протидії агресорові. Проте владі це не цікаво ‒ їй цікаво заробляти брудні гроші на смертях українців. Для цього вона вже виявила готовність вступати у пряме протистояння з українською громадою. Ті, хто здатен цьому протидіяти і готовий брати на себе відповідальність за відстоювання національних інтересів та захист української громади стають жертвами безпрецедентного тиску та інформаційних атак.

Варто також згадати, що один відомий міністр від «Народного фронту» нині заговорив про санкції стосовно «Сбєрбанку». Через три роки після початку війни, після тисяч смертей українців. Він вже забув, що його бізнес-партнер тримав там сотні мільйонів гривень, які було виведено в офшори. І це той самий міністр, який просив дозвіл на розгін блокади торгівлі на крові. Цікаво, як ці його заяви між собою корелюються. Чи може вони були зроблені різними людьми?