5a6625470b248.jpg

Свободівці вже з самого ранку відзначили День Соборности урочистостями на Збручі біля села Гуків

Акт Злуки — акт волі та об'єднання Української Нації, яка була штучно роз'єднана між різними імперіями. Це одвічна мрія наших прадідів жити у єдиній Соборній Самостійній Українській Державі.
На жаль, одразу після проголошення об'єднання, через помилки керівництва ми втратили цю державність.
Якраз сьогодні Українці мали б святкувати 100-річчя проголошення Української Народної республіки.
Та чому ми тоді втратили свою незалежність. Через внутрішні чвари. Через недалекоглядність тодішнього керівництва. Ні Грушевський, ні Винниченко, ні інші соціалісти та ліберали не дивилися хоча б на крок уперед. Вони навіть не уявляли України без Московії. І пробували до останнього домовлятися то з більшовиками, то з залишками царських сил про автономію, а не про повноцінну державу. У той час Грушевський розпустив двохмільйонну Українську армію, яка була вишколена у різних військах. Це дало змогу загарбникам з різних сторін розібрати Україну по частинах. Як наслідок, терор, голодомори та знищення багатьох мільйонів наших живих та ненароджених земляків.
Прикро визнавати, але і сьогодні нічого не змінилося. Пройшло сто років, але ми і надалі тупцюємо на місці. Частина населення України заглядає на Московію ... Хтось не може жити без заходу ... І слухають вони, що їм скажуть ззовні.
Ми бачимо, як теперішня влада прогинається під всіх, підписує «мінські» домовленості, йде на догоду Кремлю і голосують депутати злочинні закони про де-окупацію. Знайшлося більше половини голосів на догоду Ахметову, щоб можна було торгувати з сепаратистами та ворогами. Але не знайшлося голосів у теперішньому парламенті, що визнати лнр/днр – терористичними організаціями.

5a662432b3455.jpg

5a662440a7903.jpg

5a662452cdf6b.jpg

5a66246b9f1bf.jpg

5a6624b0a5818.jpg

5a6625c29d54f.jpg