Пострадянській по своїй суті людині наші змі вбили в голову, що олігарх — це такий дуже великий і впливовий бізнесмен.
Але це неправда, а точніше це брехня.
В нашій реалії олігарх — це злодій, тому що всі статки наших олігархів в «постсовку» зроблені виключно на привласнені держ. майна та перекачуванні бюджетних державних грошей в їх приватні руки. Підкреслюю — всі олігархі, і винятків тут немає.
Всі наші олігархи — не підприємці, а злочинці, вони в більшості своїй інтелектуально настільки прості, що не могли б заснувати навіть простеньку сучасну прибуткову компанію. А більшість з них з нуля змогла би розкрутило хіба що пивний генделик. Розповіді про їх якусь обдарованість — абсолютний, ними ж придуманий міф. Вони не більше обдаровані, ніж наш середньо статистичний громадянин, зате вони більш безсовісні і володіють кримінальним мисленням.
Ніякого прибутку державі та народу наші олігархи не приносять. Це завдяки олігархам у нас немає нормальної охорони здоров'я, безкоштовної освіти, забезпеченої армії, розвинутої конкурентної економіки. Вони крадуть у нас гривню, а віддають три копійки. І ще одну копійку віддають нам як свою благодійність, нам, у кого цю гривню вкрали.
Важко знайти більшого антикомуніста, ніж я, але мені зовсім не здається, що посадка олігархів за грати та націоналізація їх статків — це буде «відняти і поділити».
Це більше буде «знешкодити злочинця та повернути вкрадене на місце», тому неправильно такий процес називати люмпенством, чи соціалістичними замашками.

5a513d335a57e.jpg