Пригадуєте постмайданівського міністра закордонних справ Андрія Дещицю з його Путін — х*ло? Безумовно, такий міністр був незручний для Кремля, тому в рамках домовленостей з Путіним його звільнили (і відправили у лояльну нам Польщу послом, хоча є багато інших країн, куди його варто було відправити, де б він був значно кориснішим) і призначили міністром Павла Клімкіна уродженця Росії, росіянина за національністю.

Для повноти картини: минулого року Павло Клімкін одружився з Мариною Юріївною Михайленко, чий батько, дуже впливовий генерал у відставці, нещодавно отримав від міноборони Росії медаль «за повернення Криму»...

65e55d5fe6-1.jpg

А також, як мінімум до кінця минулого року працював у міноборони України!

Скрін-шот з сайту Міноборони:

1334f844ad-.jpg

Безумовно, діти не відповідають за батьків... Але що подумає пересічний українець, коли довідається такий факт? Міністр закордонних справ країни, яка воює з Росією, нещодавно взяв шлюб із дочкою сепаратиста. Чи не типова конспірологічна історія про вербування агентом ФСБ високопосадової особи іншої країни? Мені видається, це саме так.

Ще більше ускладнює ситуацію провал референдуму в Нідерландах, оскільки це — повний провал саме української дипломатії. А після того, як я дізнався такий кричущий факт про тестя Клімкіна — складається враження, що Україна з Росією діяла спільно, щоб голландці сказали «ні».

Бо як іще пояснити черговий факт бездіяльності міністра, який толерував посла України в Нідерландах Олександра Горіна, призначеного за Януковича, на якого неодноразово скаржилась українська громада у Нідерландах. Зокрема посол усунувся від участі в житті діаспори, ігнорував волонтерів, які збирали допомогу в АТО, а влада ігнорувала петиції діаспори з вимогою звільнити недолугого посла. Безумовно, що такий посол не зробив нічого для перемоги України в референдумі, скоріше, зробив усе, щоб ми програли.

І чому того ж Андрія Дещицю відправили до повністю лояльної Польщі, а не відправили в Голландію, де він би точно активно і системно зайнявся нашими проблемами? Питання риторичне.

Мені видається, що у СБУ, якщо це тільки не філія ФСБ, є робота, серйозна робота. А у Порошенка є обов'язок звільнити непрофесійного міністра Клімкіна, який, до того ж, як мінімум перебуває під серйозним впливом Росії...