40f22d1------.jpg Вчора на виході зі студії одного з відомих українських телеканалів було здійснено замах на відомого українського політика І. Мосійчука. Також від вибуху постраждав український політолог В. Бала. Їх обох доправили до лікарні.

Стосовно цього теракту вже розпочаті слідчі дії. Однак за словами само І. Мосійчука замовники цього замаху знаходяться у Росії. «Я вважаю, що замовники сидять у Москві. Виконавці — київські. Не виключено, що агентура серед патріотичного середовища. Це перший замах на державного діяча такого рівня в Україні», — заявив Мосійчук. Хочеться вірити в швидке одужання, як народного депутата, так і інших постраждалих.

Поки що офіційних версій не було висунуто. Однак, головне є те що цей замах не виявився вдалим з точки зору можливих наслідків. Для українських політиків подібний жах може означати, що подальша політична боротьба в Україні — ризикована для життя справа. Ми звісно будемо надіятися на швидке розкриття цього злочину і на запобігання подальшим замахам на українських депутатів. Проте, можжна впевнено стверджувати що жодна політична посада — неварта пролитої людської крові. Також це дозволяє зробити висновок про необхідність посилення складової національної безпеки України і підвищення загального рівня політичної культури в політичній сфері.