Політика являється мистецтвом прийняття рішення за других людей. Щоб стати політиком необхідно жити, як політик, будучи майстром конструювання систем та прийняття рішення. Перед кожним рішенням повинен бути системний задум. Коли немає попереднього задуму немає і рішення. Народ чи громада у своїй масі уподоблений колективному егрегору жіночої статі. Жінки по власній природі не люблять приймати рішення , а значить і конструювати попередній задум, а значить і роздумувати. Тому справжній політик повинен бути перш за все військовим психологом адекватно оцінюючий текучий стан речей. Адекватність в свою чергу являється ясністю тверезої оцінки ситуації.

5f6a2d027a66d.jpg

Політична система по своїй суті повинна генерувати цілком ясні та зрозумілі конструкції та рішення. Теж саме стосується і політика, бо насправді перемагає не сам політик а система образів його життя. І якщо правильно взаємодіяти зі світом то політик отримає мужність , порядок і силу, а якщо розрахунок порушено то безпорядок і слабість. В свою чергу безпорядок і порядок виходить від якості та вчасності розрахунку. Добрий задум і розрахунок завжди додає силу, а поганий віднімає. Добрий задум повинен завжди рухати політичних опонентів, які хочуть завжди отримати власну вигоду.

Політична міць досягається спосібністю організації та мистецтвом управління, бо діло не в кількості а в якості управління. Першочерговою запорукою успіху являється створення умов для ведення політичного наміру і це вже сміло можна назвати половиною справи. Створення потрібного підгрунття являється найпершим завданням в стратегічному плануванні.

Перемогу на політичній арені отримує завжди партія, яка тяжіє до глибокої футуристичної модернізації. Тому політична машина повинна виховувати перед усім власних носіїв глобальних футуристичних моделей в межах власної системи. За кожною серйозною стратегією завжди стоїть альтернативна картина світу. Переможний стратег в якості політика це особистість, яка має намір трансформувати світ у його кращу сторону. У свою чергу в корені альтернативної картини світу має бути велика містична історія чи легенда, з власним сильним мотивом. Стратегія в свою чергу являється теорією з якої випливають конкретні системні дії в рамках власної світоглядної конструкції. У серці стратегії має бути розміщена світоглядна пояснювальна схема; що як працює, правила гри, напрямок шляху, принцип роботи та взаємодії в середині та назовні матриці.

Політик повинен добре засвоїти, що влада і слава являються здобутком честі і доброчинності, а комунікація і кооперація основним інструментом взаємодії.