Про це повідомляє журналіст Олег Новіков та генеральний прокурор Ірина Венедіктова.

«Інформую суспільство про те, що підписала 5 підозр в рамках розслідування кримінального провадження силами детективів НАБУ та прокуроріа САП. Це дуже важлива і показова справа, як для Одеського регіону, так і для країни в цілому. Одеса ніколи не була простим містом і наївно вважати, що і справи там розслідуються, так би мовити, по шаблону», - написала генпрокурор.

За її словами,  підозрюваними стали мер міста, низка міських посадовців і один відомий одесит, «роль якого уважно вивчалась слідством, щоб ні в якому разі не помилитися і нічого не пропустити».

«На наше переконання, всі ці люди (абсолютно не виключено, що кількість підозрюваних може збільшитись) були причетні до цілого ряду злочинних дій, спрямованих на заволодіння земельними ділянками в Одесі. Реальне заволодіння землями фігуранти справи називали чомусь орендою, забувши про те, що підробка документів і використання службових повноважень з метою реалізації злочинного плану – кримінально карані діяння„, — підкреслила генпрокурор.

Згідно з експертними висновками, збитки міському бюджету склали понад 533 млн грн. Генпрокурор уточнила, що ця сума може змінитися до моменту закінчення розслідування і передачі справи до суду, зважаючи на існування інших важливих обставин, які ретельно опрацьовуються детективами і прокурорами.

 

Журналіст Олег Новіков, автор телеграм-каналу NABU Daily назвав інших фігурантів підозри.

За його даними, окрім мера Одеси Геннадія Труханова підозри у створенні злочинної організації та заволодіння понад 533 млн грн бюджету Одеси отримали колишній прокурор Одеської області Олег Жученко, бізнесмен та мультимільйонер Володимир Галантерник.