«Гірники» впевнено здолали Чорноморець (0:3) у п'ятому турі УПЛ перед ключовим матчем Ліги чемпіонів. У рамках п'ятого туру чемпіонату України з футболу серед команд Прем'єр-ліги в Одесі місцевий Чорноморець, який повернувся в елітний дивізіон лише в цьому сезоні, приймав донецький Шахтар.

«Моряки», більшу частину складу яких складають орендовані у київського Динамо футболісти, намагалися відібрати очки у віце-чемпіона України, проте видалення Білошевського за грубу гру залишило їх вдесятьох вже на 17 хвилині.

Шахтар вирішив результат поєдинку ще в першому таймі. Спочатку відзначився 18-річний Георгій Судаков, а в кінці першого тайму Алан Патрік подвоїв перевагу «гірників». Фінальну крапку поставив Манор Соломон у компенсований до другого тайму час.

«Думаю, у всіх тренерів перед матчем є два плани. Далі залежить від результату. Але в голові завжди є ідея, які зміни вносити. Знали, що сьогодні на нас чекає складний матч. Коли арбітри вилучили гравця „Чорноморця“, безумовно, для них усе стало важче, а для нас, навпаки, легше. Хоча в першому таймі ми мали кілька складних ситуацій, навіть притому що суперник був удесятьох. Гадаю, на те є певні причини. Сьогодні був експериментальний стартовий склад, яким ми ще не грали, деякі футболісти проводили разом перший матч», — сказав наставник переможців Де Дзербі.

Чорноморець – Шахтар – 0:3

Голи: Судаков, 34, Алан Патрік, 45 + 5, Соломон, 90 + 3

Вилучення: Білошевский, 12 (груба гра)

Чорноморець: Кучерук – Кузик, Дубко, Кадір, Путря (Скорко, 84) – Михайленко, Білошевскій – Авагімян (Тлумак, 78), Вачіберадзе (Кравченко, 78), Брагар (Ісаєнко, 68) – Бугай (Ванат, 68).

Шахтар: Пятов – Ісмаїлі (Корнієнко, 62), Матвієнко (Вітао, 62), Кривцов, Конопля – Алан Патрік (Маркос Антоніо, 62), Степаненко – Мудрик, Судаков (Соломон, 69), Марлос – Сікан (Дентіньо, 79).