Українська влада поки не вбачає необхідності у введенні загальнонаціонального локдауну через COVID-19. Проте регіонально жорсткіші карантинні обмеження продовжать діяти до стабілізації ситуації із захворюваністю.

Про це заявив секретар Ради національно безпеки й оборони Олексій Данілов. В інтерв'ю «РБК Україна» він розповів, чи вакцинуватимуть дітей проти коронавірусу й озвучив прогноз щодо закінчення пандемії.

«Ми поки не бачимо того, що локдаун буде вводитися. Територіально будуть певні обмеження. Володимир Олександрович щопонеділка проводить великий селектор з цього питання. Там, повірте, неприємні розмови відбуваються, без сорому у виразах. Тому що дуже багато хто дійсно не допрацьовує в цьому питанні. Але ще раз кажу, відповідальність громадян за своє життя і здоров'я повинна бути зведена в абсолют. І це стосується не тільки COVID, ми можемо масу наводити прикладів», — зауважив чиновник.


Секретар РНБО додав, що поки в Україні недоцільно запроваджувати практику введення третьої дози вакцини. Адже спершу імунізувати варто тих, хто досі не отримав першого й другого щеплень проти коронавірусу. Те ж стосується і вакцинації дітей, із якою можна почекати.

«Щодо бустерної вакцинації. Моя думка – давайте спочатку провакцинуємо тих, хто повинен отримати першу і другу дозу, після цього будемо переходити до бустера. Знову ж таки, лікарі повинні говорити про це, а не я. По вакцинації дітей. Особисто моя думка – я „за“, але знову ж батьки, бабусі, дідусі і так далі – це буде наступна історія. Один негативний випадок на мільйон може робити погоду, не дай Бог», — зазначив Данілов.