Київ перебуває в «червоній» зоні і ситуація погіршується. Мер Києва Віталій Кличко під час термінового онлайн-брифінгу закликає людей дотримуватись правил, щоб не ввести в місті повний локдаун. 

Минулої доби в місті виявили 1740 нових ковідних хворих. До лікарень з важким перебігом коронавірусу потрапило 513 пацієнтів. Померло за добу 73 людини. За словами мера, у столиці стоять черги до ритуальних служб та крематорію, а під приймальними відділеннями ковід-лікарень – черги зі швидких. 

«Протягом останніх двох тижнів у нас збільшується смертність від вірусу. А за минулу добу – страшна цифра. 73 летальних випадки. І це – не тільки люди похилого віку», – повідомив Кличко.

Мер Києва зазначив, що серед тих, хто померли: 35 чоловіків, наймолодшому з яких 26 років, а найстаршому – 85. Та 38 жінок – від 34-ох до 95-ти років.

Збільшується кількість хворих дітей. Зі 109 інфікованих, виявлених за минулу добу, 57 хлопчиків віком від 11 днів до 17 років та 52 дівчинки – від двох місяців до 17 років.

Число госпіталізованих до ковід-лікарень столиці та тих, хто потребує кисневої підтримки, також щодня зростає – на сьогодні це 85% госпіталізованих, наголосив Кличко.


Мер зазначив, що система охорони здоров'я в місті працює вже на межі можливостей. Він розказав про ситуацію з заповненістю ліжок у ковідних медзакладах. Так, за його словами, на сьогодні ліжка заповнені на 73%, а в деяких лікарнях на всі 100 відсотків. Ліжка з киснем заповнено понад 70 %.

«Давайте говорити серйозно: Ми сьогодні – на війні, де невидимий вірус стрімко розповсюджується і вражає та вбиває все більше громадян. Так давайте будемо єдиним фронтом боротися з цією заразою! Давайте будемо сильними і свідомими. Тільки разом ми подолаємо цей виклик. Ви думаєте, зможете безболісно і швидко перехворіти? Можливо… Але ж подумайте про своїх дітей, про своїх батьків, братів і сестер, – закликав мер Києва. – Київ перебуває в червоній зоні. І ситуація погіршується. Мені щодня телефонують десятки людей. Одні просять допомогти госпіталізувати своїх близьких. Інші – поховати… У нас черги в ритуальну службу за довідками про смерть. І черги в крематорій. У нас черги із швидких у приймальних відділеннях лікарень. Хтось не вірить у це і говорить усілякі дурниці?! То підіть і подивіться! Поговоріть із лікарями та родичами хворих», – наголосив мер Києва.

Він також звернувся до киян з проханням не відвідувати громадські місця, якщо в цьому немає потреби.

«Ми не закрили торгово-розважальні центри, транспорт для вакцинованих, але ситуація погіршується. Давайте не доводити її до повного локдауну», — заявив він.