Українські легкоатлети Марія Помазан і Владислав Загребельний виграли дві золоті медалі в легкій атлетиці, які стали вже 18-ю і 19-ю для нашої збірної на Паралімпіаді в Токіо. Перша перемогла на змаганнях зі штовхання ядра, а другий – на турнірі зі стрибків у довжину.

Загребельний показав кращий результат у стрибках в довжину. Він також встановив новий рекорд Європи, стрибнувши на 6,59 м. Слідом за ним на п'єдесталі розташувалися аргентинець Брайан Імпелліццері (6,44) і бразилець Матеус Євангеліста Кардосо (6,05).

Помазан принесла Україні золото у штовханні ядра. У цій дисципліні вона показала результат 12.24 м, випередивши свою суперницю на 3,09 м. Крім українки позиції на п'єдесталі вибороли бразилійка Марівана Олівейра да Нобрега (9,15) і чешка Анна Луксова (8,60).

Нашій співвітчизниці вдалося вдало виконати лише дві перші спроби, але і цього вистачило для тріумфу. Помазан вигравала змагання зі штовхання ядра на Паралімпіаді в Лондоні у 2012 році, а в 2016-му в Ріо-де-Жанейро вона стала срібною призеркою в цій дисципліні.



Всього в України 77 медалей на Паралімпіаді-2020 в Токіо, серед яких 19 золотих, 35 срібних і 23 бронзових.