Про те, що додаток «Дія» серед списку країн пропонує обрати окуповані Росією території Грузії як незалежну державу — так звану Осетію — виявив користувач Ілля Пишняк у Facebook.

«Дія, вам там нормально? Ви звідки базу даних узяли, що у вас окупована частина Грузії = окрема країна?» — обурився Пишняк, тегнувши додаток у соцмережі.

Він зауважив, що побачив нехтування державним додатком територіальною цілісністю союзної Україні Грузії просто перейшовши в меню «Дії» у «Послуги», обравши пропозицію «Довідки» та натиснувши на опцію «Довідка про несудимість».

Дійшовши до «реєстрації місця проживання» при заповненні документа для одержання довідки  він і виявив так звану Осетію.

Зауважимо, такої незалежної країни як «Осетія» не існує. Є Північна Осетія, яка офіційно перебуває у складі РФ із центром у Владикавказі, а є історична область Грузії Самачабло з центром у Цхінвалі у регіоні Шида-Картлі, окупована російськими військами та непідконтрольна уряду союзної нам Грузії.

Користувач додає, що не може звернутись до міністра цифрової трансформації Федорова та його заступників — Борнякова та Вискуба.

 

Зауважимо — довідку про несудимість як нову послугу в «Дії» презентували сьогодні, 8 лютого.

Як зазначають журналісти видання «Фокус„, які тестували додаток — їм так і не вдалось отримати довідку. Система видавала помилку.

Водночас жуналісти підкреслюють — система вимагала від них записувати ПІБ російською мовою.

Також у додатку в списку країн з помилкою написана країна Чорногорія.

Нагадаємо, нову послугу «Дії» представили на  Diia Summit 2022 за участі президента Володимира Зеленського, де той анонсував «безкошовні» смартфони всім вакцинованим громадянам старшим за 60 років.