Міністр оборони Великобританії Бен Воллес заявив, що Росія висуває хибні твердження про агресію НАТО. Таким чином, намагаючись виправдати агресію проти України. Про це повідомляє The Times.

Главу країни-агресора РФ Володимира Путіна британський міністр звинуватив у використанні «вибіркової і спотвореної аргументації» у його намаганнях представити НАТО як загрозу.

Воллес підкреслив, що «всі мають хвилюватися через це», адже з-під пера російського лідера вийшло есе на 7000 слів, в якому «в центрі його амбіцій перебуває етнонаціоналізм».


«Ми всі маємо хвилюватися, тому що з-під пера президента Путіна вийшло есе на 7000 слів (стаття Путіна, що розміщена на сайті Кремля, — ред.), в якому етнонаціоналізм знаходиться в центрі його амбіцій… Він надає спотворену та виборчу аргументацію, щоб виправдати в кращому разі підпорядкування України і, в гіршому разі, насильницьке об'єднання цієї суверенної країни», - зазначив Воллес.

Зауважимо, що йдеться про статтю Путіна, яку він написав українською мовою, оприлюднену в липні 2021-го. У ній глава Кремля згадав про «один народ», Малоросію і бандерівців.

За його словами, уряд Британії «не конфліктує з Росією» і особливо російським народом. Водночас він не погоджується зі зловмисною діяльністю, яку здійснює Кремль.