Звернення до патріотів України та небайдужих громадян Дніпропетровської області щодо діяльності антиукраїнської газети «МИР», яка підконтрольна Російській Федерації.

Незважаючи на зусилля керівництва держави з громадсько-політичними об'єднаннями, добровольчими батальйонами, військовослужбовцями ЗС України боронити нашу територіальну цілісність та недоторканість в боротьбі з російським агресором, деякі прибічники Кремля у лавах священнослужителів Дніпровської єпархії Української Православної Церкви Московського Патріархату не полишають своїх реваншистських намірів відновити «руський мир» в Україні.

Як стало відомо, під «православно-патріотичним прикриттям» з 2002 року на території України здійснює свою діяльність «еженедельная православно-патриотическая газета „МИР“, яка публікується російською мовою під „негласним кураторством“ керуючого Дніпропетровською єпархією УПЦ МП митрополитом Іринеєм.

Загально відомо, що митрополит Іриней є джерелом опору „руського миру“ в Дніпропетровській області та всебічно допомагає силам Кремля
(за сприянням Митрополита Кирила), просувати російську ідеологію через церкву та віруючих в нашій державі.

Одним з важелів впливу на релігійну свідомість вірян, яку використовує Іриней є газета „МИР“ та її головний редактор, мешканець Дніпра Віктор Мачула. Згідно даних, отриманих з відкритого реєстру Міністерства юстиції України, Мачула є власником підприємства-засновника газети ТОВ „Суворов“, код: 30192312.


5d38427ebe7ff.jpgСаме з далеких „двохтисячних“ років, митрополит Іриней особисто узгоджує сепаратистські та антиукраїнські матеріали кожного випуску видання та спільно з Мачулою реалізовує її інформаційну політику в інтересах Російської Федерації.

5d3842c47e8f3.jpg

З близького оточення редактора-Мачули також стало відомо, чому останній назвав своє підприємство саме ТОВ „Суворов“, а не ніяк інакше. Виявляється, що своє дітище, Мачула охрестив на честь російського імперіаліста Олександра Суворова, який будучи генералісимусом керував Малоросійською дивізією (прототип теперішньої „Новоросії“ та НЗФ „ДНР/ ЛНР“) та постійно приймав участь у бойових діях за російську імперію.

Окремо необхідно зауважити, що офіс „руського миру“ у Дніпрі розташований у будівлі за адресою: площа Героїв Майдану, буд. 1, 4 поверх без будь-яких табличок та вивісок, а його працівники потайки відвідують вказане приміщення для підготовки до випуску газети „МИР“.

Хто хоча б один раз читав вищевказану газету, той одразу зрозуміє мету її діяльності. Розпалення міжнаціональної ворожнечі, сепаратизм, спекуляції на релігійному підґрунті в інтересах Росії – основна мета її видавців. Ще одним критерієм оцінки ворожості газети по відношенню до всього українського є невизнання Помісної православної церкви України та неможливості її співіснування у будь-якій формі з УПЦ МП.

Крім того, на шпальтах газети „Мир“ постійно поширюються заклики до „війни“ з патріотичними об'єднаннями на кшталт ВО „Свобода“, НВР „Правий сектор“, іншими проукраїнськими громадсько-політичними організаціями патріотичного спрямування. І це в ті часи, коли представники вищезазначених об'єднань боронять на Донбасі нашу державу від російських окупантів.

Також, відомо, що за ініціативи Мачули у кожному випуску газети публікується інформація про „Хресні ходи“ в різних регіонах країни, а також заклики до участі українських віруючих у „паломництвах“ на території РФ під егідою УПЦ МП. Водночас, публікації газети також публікуються на сайті
„Я-православний“, за посиланням: 'prav.at.ua'.

Безсумнівно, що організація виїзду до Росії наших громадян під виглядом „паломництва“, це лише прикриття для Російської Православної Церкви, а результати поїздок неодмінно показують на „проплачених“ телеканалах РФ в контексті нібито співдружності наших народів в умовах війни на Донбасі, анексії Криму. Вказане викликає огиду і нічого іншого.

Якщо ви думаєте, що діяльність Мачули проти інтересів нашої держави на цьому закінчується, ви дуже помиляєтесь. Його ТОВ „Суворов“, також виготовлює на тимчасово окупованій території АР Крим (видавництво „Салта“, адреса: АР Крим, м. Сімферополь, вул. Комунальна/пров. Проміжний, буд. 24/3) „православні календарі“ з рекламою випуску газети „Мир“ у Росії (фото календаря).

5d38440ab23a1.jpg5d3844382357c.jpg
5d38444fec454.jpg5d38446b50e44.jpg

Підписку на газету „МИР“ можна оформити в Росії по каталогу агентства „РОСПЕЧАТЬ“, де вказані телефони та електронна пошта Дніпровської редакції.

Кожен, хто не вірить може перевірити цю інформацію придбавши вищезазначений „календар“ у магазині Дніпровської єпархії (адреса: м. Дніпро, площа Троїцька, буд. 7), „православному“ магазині „Ковчєг“
(адреса: м. Дніпро, вул. Пастера, буд. 3) або, як ми, у церкві на площі Успенській (Свято-Успенський собор УПЦ МП, адреса: м. Дніпро, площа Успенська, буд. 16).

Підсумовуючи, можна зробити висновок про те, що Віктор Мачула та його газета „МИР“ є інструментом розхитування на релігійному підґрунті ситуації в регіоні та Україні в цілому, пропагуючи відвертий сепаратизм на шпальтах свого антиукраїнського видання.

Дуже шкода, що з 2014 року, ми не змогли дати остаточну відсіч прибічникам Кремля, на кшталт Мачули, який використовуючи свою газету продовжує здійснювати антиукраїнську діяльність в нашому місті.

Проте, час змінити це. Необхідно дати потужну оцінку роботі видання, Мачулі та його російським друзям, щоб назавжди очистити нашу державу від колаборантів та загарбників.

Обіцяємо, що ми будемо й надалі тримати руку на пульсі, інформувати Вас про діяльність газети та оприлюднимо другу частину викривальних матеріалів щодо Мачули, щоб кожний в країні знав, хто перебуває на вузькому ланцюгу у Путіна.