Активний спосіб життя породив утилітарний стиль, який увібрав в себе риси робочої уніформи, мілітарі, сафарі, спортивного спрямування. Сучасна мода – це просто, зручно, невимушено. На жаль, справжня жіночість зараз не в моді, але інколи так хочеться зануритися в манірну красу креоліну, віял, мережевих парасольок, корсетів, вишуканих капелюшків.

На виставці серед жіночого вбрання не тільки бальні плаття, але й одяг для прогулянок, вечірні плаття модних київських салонів, корсети та пеньюари. Навіть є невеличкий дитячий куточок зі старовинними іграшками та ляльками.

Марина Іванова, колекціонер, музейниця: Київ- це європейська столиця яка має свою історію міської моди. Подивіться який був вишуканий одяг у київських модниць – вони не тільки виписували вишукані вбрання з Парижу, але й шили їх у місцевих майстернях і ця колекція дає можливість показати майстерність київських модисток, які своїми руками шили вражаючі шедеври. Я про міську моду можу говорити годинами. Збирала колекцію понад тридцять років, яка складається лише з оригіналів. За ці роки зібрано понад триста раритетів. Найстарше вбрання датується 18 століттям. На цій виставці ви можете побачити лише невелику частину колекції – всього 60 експонатів. Поки що музей не має свого приміщення і приходиться постійно шукати нові зали, щоб люди бачили цю красу. Я вдячна адміністрації ТРЦ Городок, яка надала таке чудове приміщення, але у зв'язку з тим, що наш музей не має постійних працівників, виставка буде відкрита для огляду лише по вихідним .

Від редакції. Ми вже звернулись до Влада Трубіцина , який активно захищав книжковий ринок на Почайній і переміг на останніх виборах в міськраду, з проханням допомогти зробити міський музей історії моди. Його помічник прийшов на відкриття виставки та пообіцяв посприяти, але у нас є побоювання , що нового депутата затягнуть побутові міські проблеми, земельні питання, а культура знову буде вимушена пробиватися через асфальт прагматизму та цинізму.
Стукаємо і шукаємо далі…

Наталка Іванченко, шеф-редактор журналу «Музеї України»