Это Крьісюк? Так. Це я...
(А зря собаке не считали..)
18+

Липень 2021

За это били крыс иногда,
Но при этом – не так, чтоб всех..

60f1a835d5729.jpg

А здря не всіх...
Який «бізнес» в країні наймодніший? Ну звичайно ж – нафта й газ. Але це тобі так впарюють.
Тобі постійно пробують щось впарити – ти не зауважив? Це – як з вакцинацією. Знайомий пацан, з серйозних кримінальних – сказав про цю ситуацію по народному просто: Я не знаю що там за схема, я не в ній, але те, що впарюють – бачу. Сам не раз впарював.. Думаю ти теж бачиш..
Бачу, чувак, але тут пост про червонозоряний «бізнес».
Нє – ну звичайно там де нафта й газ крадуть конкретно, але є «бізнеси» й набато гламурніші. Просто відклади собі десь в закладці – коли тобі щось дуже старанно впарюють, то десь збоку в цей час ще старанніше щось крадуть..Це не мнєніє, це – аксіома.
***

Тут знову буде про пенсії і не тільки.
Арыфметыка:
Уряд оприлюднює статистику. В країні 11 мільйонів пенсіонерів. Скільки їх насправді – це головна державна таємниця. Перепис населення вперто не проводиться. Електронний реєстр пенсіонерів, в котрий може заглянути будь хто – не менш вперто не створюється? Хоча гроші на такий реєстр взяли в німців ще років з 20 тому. А вова вже навіть ціле міністерство створив. Щоб воно реєстри створювало. Це міністерство – то теж, до речі, не бізнес. То пиздження грошей з бюджету, методом отримання «заробленої» оплати.
Чому реєстр не створюють? Щоб ти туди не зайшов і не побачив що твої давно померлі сусіди наполегливо, рік за роком, пенсію отримують. Не менш наполегливо, ніж цілий міністр цифрової трансформації «свою» зарплату.
Колишня спікер парламенту каже, що таких «мертвих душ» один мільйон. Але в нас так не крадуть. Не ті відсотки. Я впевнений що відсотків сорок мінімум, а скоріше за все половина.
За оцінкою колишнього спікера 100 000 000 доларів, ЩОМІСЯЦЯ крадуть. Я думаю – близько півмільярда. Чомусь переконаний, що моя оцінка ближче до правди. Мені не потрібні вихідні цифри. Я знаю скільки мінімально дозволяє собі вкрасти істота, яка при схемі. А колишня спікерка мовчала, як рибка холодницького, поки їй на трибуну парламенту приносили в конверті. Тепер різко стала добропорядною? Та нє – просто пробує натякати: Пацани, а я знаю... Хоче знов ті конверти. Вже одна така з держмайна натякала. Але пес би з ними всіма. Червонозоряних не шкода.
Не давай читати цей пост пенсіонерам. Якась бабуся тихенько заплаче, коли дізнається скільки цукерок вона могла принести внукам, якби не істоти при владі. А я не хочу щоб цей текст став причиною її сліз.
Тут нібито треба було би написати – а бачите, як легко пенсію подвоїти? Але то буде неправда. Якщо відмінити пільги і надбавки всім радянським і пострадянським Крьісюкам, то можна й подвоєну подвоїти. За що саме їм відмінити? А за що саме їм її призначили?
Крьісюки, а вас мама народила? Чи два «тати»..?
***

Чувак пиздить гроші бабусі, підключає до того фірми «Ромашка», банки і далі по злочинній схемі. Паралельно створює ювелірний бутік для дружини. На папері цей бутік заробляє, як чеський завод «Шкода», а генерал орденоносець з податкової то прикриває. Прикриває не безплатно, тому час від часу ніяковіє і шаріється. Йому тих ніщєбродок стареньких іноді навіть шкода. Дружина Крьісюка, звичайно ж любить швидкість і звіздошить по 20 спорткарів на стоянці в Монако. Їй не шкода. Папік видатки компенсує з державного бюджету.
Угрупування? Як бачите.
Організоване? Без сумніву.
Злочинне? А що тоді злочин, як не це?

А ви кажете нафта й газ. Там треба офіс утримувати. А тут офіс за державний рахунок і ще й зарплата з бюджету. Непроста така, а – як винятково здібному. У відє ісключєнія. А потім на довічному державному утриманні. Там щось інше проситься про довічне — нє?
Уяви – це навіть не суддівський бізнес. Суддям треба людям в очі дивитися. А тут нікого. Офіс — папери — рахунки... Жінка правда зі своїми аваріями зайобує, але все одно легше ніж на нафті чи в суді...
***

В країні історично так склалось, що прізвища давали по роду діяльності. Гончаренко там, чи Мельниченко. Пропоную всім цим істотам, на рівні закону, примусово присвоїти прізвище Крьісюк. І лише правнукам можна буде це прізвище змінити. В країні кожен двохсотий буде Крьісюк? А що тут поганого? Це, як ні з того, ні з сього виграти чемпіонат світу з футболу. Буде головною новиною в світі мінімум півроку. Ну і потім, як завжди, є варіанти. Тим, що напишуть з чистосердечним – можна залишити подвійне прізвище. Наприклад Крьісюк-Стіпанов. Тим, що здадуть старших товаришів, а таких там набереться ой як не мало, можна на 10 років. Не будуть своїх здавати? Та шо ви такоє гаварітє)))))))))))) Будуть. Червонопрапорові чиновники тільки радянські пісні голосно співали, а в плєн пілсудському здавалися дивізіями... Кароч – варіанти як бачиш є..
***

Кажуть — хочеш бути щасливим не рийся в минулому. Я так завжди роблю. Але зараз про «істориків» різних. – А ти знаєш шо Львів то була Польша, а Вроцлав то була Німеччина...А один взагалі тут дописався – есть мнение что Киев был основан как иудейская торговая фрактория... Це мабуть тому, що зараз живе в Ізраїлю. Переїде в Нікарагуа — напише: Есть мнєніє шо Киев был основан как нікарагуанская торговая фрактория...
Чиє мнєніє? З якого перепугу ти це написав? Що саме ти хотів цим сказати..?
А як тобі ось таке, наприклад – чувак, есть мнєніє шо ти пес Дюк газірований... Тут чітко зрозуміло чиє власне мнєніє і на яких аргументах.
Така «історія» – то теж пропаганда. Казав Дарвін, що ти колись був мавпою. То може тобі назад на дерево лізти, бо єсть такоє мнєніє..?
Але це так – відволікся. Головний посил цього посту:

60f1aa2f49913.jpg

PS:
«Валчіна позорный..»
«Дєвушка з віслом..»

Bonus track..?
M&M або Хроніки Семи Перпендикулярних Ліній..

60f1ab39b8738.jpg

Київ:
вул. Толстого,1
вул. Лисенка,3
вул. Спаська,5
Пр. Повітрофлотський, 33/2
("Книгарня Є")

Львів:
проспект Шевченка, 8 (Книгарня НТШ)
проспект Свободи, 7
пл. Міцкевича, 1 (готель'Жорж")
проспект Шевченка, 8
вул.Стрийська,30 ТРЦ "King Cross Leopolis"
("Книгарня Є")

А можна тут:


Ceterum autem censeo, совок esse delendam