M&M або Хроніки Семи Перпендикулярних Ліній..
(Make Ukraine Great Again)


Merry Christmas & Happy New Year.

5ff61151af179.jpg

Коли включили перший локдаун, а в кав'ярнях було порожньо та не гамірно, згадав про відкладену книжку. Почав її під час Майдану, майже закінчив в 2018му.. Тепер закінчив повністю і навіть видав в папері. В класному папері..))

Про що книга? Про прекрасну Україну.. Про людєй, про блядєй.. про класних пацанів і прекрасних дам.. Про різне кароч.. Маю надію тобі сподобається..

Ну і як завжди.. — я щось пишу, передбачаю.. потім воно все здійснюється..)) Маю схильність до вгадування? Думаю швидше до банальної аналітики. Але — справджується то й добре, а як — то вже акакаяразніца)))
Маю надію, що все написане в M&M або Хроніки Семи Перпендикулярних Ліній.. здійсниться..))

5ff611b0b2510.jpg

Трохи тексту для заманухи? Запросто..)):


CHAPTER FOURTEEN

ЛИСА ГОРА..

Величезні темні хмари, беззвучно перли вздовж безкінечної польової дороги. Вони саме перли, пересуваючись низько над землею, з незвичною для хмар швидкістю. В деяких місцях ультрамаринові смуги однієї хмари, налітаючи на чорно-фіолетові вали іншої, створювали грандіозні коловороти індигового кольору. Тоді в таких місцях іскрило багряними спалахами беззвучних блискавок.
Інколи, крізь світліші пасма хмар, білою плямою, проявлявся місяць. Він на якийсь час заливав всю грандіозну рівнину і вона забарвлювалася жовто-зеленим шартрезом, а подекуди відтінками синьо-зеленого петролю. Розділена дорогою на океан і поле, рівнина прогиналася під місячне сяйво. А місяць світив і заливав. Повний, синьо-холодний, байдужий місяць..

Все це відбувалося на фоні неймовірної тиші. Тиша була абсолютна, а страшні хмари, вилітаючи з-понад лісу, швидко летіли далі..

Ніби проколовши хмару голкою, з неї виринув і, трасуючим метеоритом, пролетів до землі яскраво-синій жіночий силует.
- Прям як підбитий "Spitfire Supermarine" на бриючому польоті – буркнув Беркут роздивляючись з цікавістю навколо.

Освітлення на Терасі включено не було. Лише два ковані червоні ліхтарі поскрипували в повній тиші, гойдаючись над водою. Високий стовп матового холодного світла, прорізаючи хмари, світив просто в центр Тераси. Відбите від плитки підлоги, розсіяне світло, робило предмети навколо себе ефемерними та ірреальними. Все було як у матово-молочному мареві. Оксамитовим кремом відливала ще гаряча пилюка дороги. Трохи яскравіше світився зеленим кущ калини. Рожевий "Rosso Alicante" ліниво плавав, відбившись у воді мармуровою балюстрадою, що гойдалась на неквапливих хвилях. Поруч погойдувались зеленуваті стовпи з лимонними капітелями, а коло них плавали водою червоні ліхтарі.

В інтер'єрі Тераси теж було без якихось особливих змін. Побільшало столиків та помітно підросли дерева навколо. За кутовим, під черемшиною, столиком, стояли три крісла, а на самому столику лежала табличка з написом "RESERVED".

Біля балюстради, за двома сусідніми столиками пасивно відпочивали дві німфи.
Перша, Світлана — відкинувшись спиною на зручну спинку крісла, сиділа витягнувши довгі стрункі ноги. Поруч на підлозі валялися, насиченого бірюзового кольору, туфлі з високим каблуком та червоною підошвою. Жінка сиділа у застебнутому на два середніх ґудзики, сарафані. Сарафан, без рукавів, з цупкої шерсті лами, того ж кольору що і лабутени, був дуже вузький. Коли Відьма вдихала, здавалось, що тісний сарафан зараз трісне по швах від найменшого поруху.
Провівши поглядом вгору по ногах, можна було побачити тату у вигляді корони сплетеної з трьох букв – "F.M.O." Тату, на фоні незагорілого білосніжного трикутника внизу живота, відразу кидалось в очі. Волосся, глибокого каштанового кольору, сягало плечей, а спереду спадало косим пасмом на очі. Сірі очі, з мерехтливими зеленими вогниками зіниць, світилися крізь вії тою ж бірюзою, що й туфлі, сумочка і сарафан. Навіть тоді, коли повіки були прикриті. Відьма, зовнішньо ніби розслаблена, сиділа в кріслі і періодично пригублювала стакан з віскі. Але з такою ж періодичністю, вона сканувала й простір навколо себе. З її очей вилітали короткі, неначе автоматні черги, зелені трассери, якими вона покривала периметр, а потім знову поверталася у свій stand by..
Вона ніяк не реагувала, ні на море, ні на небо – її щось бентежило.. вона навіть, час від часу, втягувала ніздрями запах повітря та прислухалась до якихось, тільки їй чутних звуків. В такий час її груди здіймалися вгору і знову здавалось, що тісний сарафан зараз трісне. Декілька разів Відьма повертала голову, ніби стараючись розгледіти щось їй непомітне.
Перед нею, на столику, періодично наповнювався стакан з віскі, а в попільничці диміла чорна сигарета. Чорні сигарети були її пристрастю після чорних машин. Поруч стояла перламутрово-чорна, блискуча мітла, з срібним наконечником, у вигляді шістьох зірок Плеяди..

Другу Відьму звали Вікторія..
Вона сиділа за столиком біля рожевої балюстради і пила італійське біле вино, манірно тримаючи високий бокал довгими пальцями з чорним манікюром. Довге, чорно-фіолетове волосся, зачесане назад, хвилями спадало їй на спину. Абсолютно карі очі, пульсували двома яскраво-голубими вогниками. Як сині мініатюрні пульсари, на тлі чорного неба – вони, то посилювалися, то пригасали.
На Відьмі була біла, у вузьку синю смужку, незастебнута чоловіча сорочка і бузкові туфлі — на підборі та з відкритим носком. На шийній підвісці з фіолетового оксамиту та у перстні на лівій руці, горіли синім два великі топази.
Настрій у Відьми був якийсь непереконливо рішучий.. з добре помітним острахом. Вона очевидно чекала на когось. Когось чекала і боялась цієї зустрічі.
Поруч Відьми, до балюстради була приперта мітла з чорного палісандру. Автентична мітла, роботи старовинних італійських майстрів, з наконечником у вигляді силуетів двох чоловіків, що потискають один одному руки..

Офіціантка Даша, виринувши з молочного повітря у кутку біля дороги та кинувши оком по столах..


5ff6133677c34.jpg

Де придбати? Та взагалі без проблем)):

Київ:
вул. Толстого,1
вул. Лисенка,3
вул. Спаська,5
Пр. Повітрофлотський, 33/2
("Книгарня Є")

Львів:
проспект Шевченка, 8 (Книгарня НТШ)
проспект Свободи, 7
вул. Галицька, 9
пл. Міцкевича, 1
вул.Стрийська,30 ТРЦ "King Cross Leopolis"
("Книгарня Є")


А можна через інтернет магазини:

Інтернет-магазин Книгарні "Є" https://book-ye.com.ua/.../m-m-abo-khroniky-semy.../

Інтернет-магазин Europe Liberal.. https://europeliberal.com/.../m-m-abo-khroniky-semy.../

А різні акції та знижки тут:

https://www.facebook.com/EuropeLiberal/posts/22597...

Ще ілюстрацій додати? Запросто:


5f19f90f1b7bf.jpg


5f19f96212e32.jpg


5f19fa7379f1d.jpg


5f19faad7420a.jpg



5f19faf84d175.jpg

Have a nice day, my Friend..
Live Free..