Червень, 2020

Смешно, не правда ли? Ну вот,
И вам смешно, и даже мне...

5ed77b24d1084.jpg

Написав в попередньому пості —
.. пан прем'єр-міністр не знає який міг би бути результат роботи чиновників, бо не сліпий і добре бачить, що крім корупції чиновники не створюють абсолютно нічого. Тобто, пан міністр косить бабло поки коситься? А нічого, що він приймає участь у грандіозній афері, де організована група громадян, прописуючи закони для покриття своєї злочинної діяльності, цією злочинною діяльністю власне і займається? Не страшно йому?..
Читач в коменті - а що робити?
Відповів йому там, повторюватись не буду — лінк кину внизу.
***

Не дивлюсь телевізор.. Майже.
Іноді включаю — глянути — про що брешуть, станом на сьогодні.
Сьогодні в телевізорі три експерти і один політолух. Сидять, і з «хитринкой в глазах» розганяють свій, за невеликі гроші, наратив-маніпулірен. Гарно так говорять — щебечуть, шо нахтігалі в кайзервальді під Берліном.
Що розказують? Що треба все обнулити і всьо.
Що саме обнулити? Статки чиновників.
Аргументи?
- Бо вони всі своє добро заслужили, тому, що всі як один — кмітливі і розумні люди, на відміну від решти населення.
- Бо юридично їх покарати неможливо — закони такі.
- Бо податки не сплачують тому, що немає відповідальності від несплати податків.
- Бо ми ж не більшовики якісь...

Ну політолухи — то люди творчі і навіть обізвали чиновників чортами каламутними. Але бодай кажуть прямим текстом — треба чиновникам пробачити все, що вони накрали, бо вони розумні і кмітливі..
Класна логіка — а ті, що жили по закону — то дурні долбойоби? Тобто вони повинні тепер зробити висновки і також стати розумними і кмітливими? Обнуління проводити потім не заєбетесь..?

Ну то злодії чиновники. Їхня ідеологія — як те, що вкрали зберегти.
А що пропонує найвпливовіший презедент сучасності? Мабуть відмінити офшори, провести демонополізацію і впровадити такі закони, щоб відповідальність за несплату податків з'явилася?
Та де нє — він же не більшовик якийсь. Він внук більшовика, а тому каже:
Амністію введемо в цьому році, повинні це зробити, ми домовлялись і обіцяли людям...
Думаю, якщо є якась нерухомість, чи інші об'єкти в будь-якої людини, треба послаблювати, і можна нерухомість амністувати...
Проведення амністії тіньових доходів населення і бізнесу, було однією з передвиборчих обіцянок...

Я щось не в темі — хто з ким домовлявся? Хто обіцяв і яким саме людям? Хто це бачив і був при цьому присутній?
І передвиборчої обіцянки такої не пам'ятаю. Трохи по дебільному написані тексти в відосіках пам'ятаю, а власне щось про тіньові... Чи то треба було здогадатися? Це було закодовано в мові тіла? Саме в той момент, коли на фоні, шагающего зарє навстрєчу кандидата, в третій раз з'являвся той самий тролейбус. Так то мені сказало — що режисер монтажу не вміє склейки робити, а про тіньові доходи ні фіга не сказало...
Потім — яка така нерухомість , яку здалося б амністувати, є в населення? Чи може під словом населення маються на увазі саме чиновники? Так то тоді не все населення, а тільки один відсоток від населення (і всі до одного внуки більшовиків, до речі) — формулювання тоді змініть, чи що..
Та й тіньових доходів в населення нема ні фіга..
От з бізнесом все зрозуміло — відміняйте офшори, пропишіть нормальні податкові закони і амністуйте — базару нема. Тоді й бізнес з'явиться. Але — при чому тут чиновники?

У влади взагалі проблема чорна. Треба десь брати гроші — а нема де. І ролик про порно актрису був правдивий. Держава дійсно готова брати с любой сторони. От тільки все населення країни не треба було туди приплітати, бо держава — це і є той один відсоток населення, який собі придумав, що вони иліта.
Таку «законотворчість» з амністіями Захід не прийме скільки б секретарка презедента до Берліну не їздив. Пропозиція — нехай вони заплатять якийсь менший відсоток чи навіть під 0%, у вигляді податку - як пропонує презедент, Захід не влаштує. З чого заплатити податок — з накраденого? Це щось нове у світовій юриспруденції..?
Залишається що? Та мордор звичайно ж. А ти думав, що їх до «братнього народу» з ностальгійних міркувань тягне? Нє — все простіше — бо може там дадуть взяти.
Ти не кмітливий і не розумний, то їдь на передок і воюй з ворогами, а кмітливі і розумні попробують в цей час у ворогів взяти с любой сторони.

Чому Захід не ведеться? Тому що розуміє — населення після цього вибере собі ще якогось шарія, а мало буде — скотиться ще до якогось чикатіли і так — поки все не запалає. А що населенню — населенню це оправдано навіть на фізіологічному рівні, бо виживати, коли все горить, не кмітливим буде легше — вони вже адаптовані. А так буде прикольно — можна буде і хату баріну спалити і жінку його виграти. Все по приколу..

На що надіється влада? На преторіанців МВД? А влада в курсі, що вони всі набрані не з аристократичних дворян і потомственних інтелігентів? І що, коли запалає, то підуть в перших рядах? Історію вчити не пробували?

Розподілення бюджетних коштів — це не бізнес якшошо. Це звична банальна крадіжка. І з цим прийдеться змиритися. Як і з тим, що нерухомість пострадянського чиновника тут -

5ed77ca9b4734.jpg

Або запалає..

Світає, край неба палає;
Нахтігаль у темнім гаї
Сонце зустрічає..


Тому що корови не літають..