Для контужених 2014-му роком, для «ідеальних» і безглуздих фейсбучних активістів.
І для любителів ветеранів АТО, деяких з яких я називаю сбродом і агентами ФСБ ...

Ще раз, розумію що марно, але спробую.
Вчора, було 4 роки з крайнього або останнього (мітингу в Донецьку. Проукраїнського мітингу з тисячами людей. Який добре почався, але погано закінчився. Прямо на мітингу вбили людей і Донецьк тепер ДНР.

Одесу могла чекати така ж доля, якби одесити просто і тупо махали прапорами і штовхали мови у Дюка. Це потрібно, але це тільки частина війни. Тому я і інші люди з березня 2014 го перестали відвідувати мітинги, а зайнялися зовсім іншою орг-роботою. Ставили блокпости, мобілізували людей, озброювалися, тренувалися, контактували з кримінальним світом і хуліганами з вулиці і з «хуліганами» з сбу і з правильними пацанами з міліції ..., когось вмовляли, когось переконували, когось шантажували і лякали ....
Після 2-го травня, ми зачищали Одесу від сепаратизму і тероризму, різними способами, навіть БРДМ «ЛИХО» купили для епатажу і страху і про наш підвал на Жуковського 36 до сих пір ходять страшні розповіді та легенди, у свій час поліція і сбу лякали цим підвалом особливо упоротих сепарів ...
Загрози завжди були різні, багато хто залишився ментально в 2014-му році, а час кардинально змінився і сьогодні загрози Україні зовсім інші і наші методи повинні стати іншими.
І методи наших ворогів абсолютно інші.
Гібридні.

Гібридні — це значить не тупо прямолінійні, а многоходовочкі, де змішується правда і брехня, і через соцмережі розноситься зрада і все пропало. Нічого нового, в принципі, за тисячі років все це вже було, але цифровий світ збільшує швидкості багаторазово.
Україна балансує на межі катастрофи 4-й рік, проти нас воює досвідчений, агресивний, мобілізований, з величезними ресурсами ворог. І найголовніше, — ЦЬОМУ ВОРОГУ ОБОВ'ЯЗКОВО ПОТРІБНА ПЕРЕМОГА, або він втратить свою імперію, свою, тобто, присвоєну і фальсифіковану історію, свої імперські міфи і своє майбутнє.

А нам що потрібно?
У третій або четвертий раз втратити Україну?
Знову стати рабами імперії?
Все хочеться бути гетьманами на руїні?
Російські сотні років вирощували свою державну еліту, у нас її не було ніколи, зараз вона в муках корупції, в сльозах втрат і в горі втрат якось народжується, і хоч якось протистоїть разом із Заходом цього московському улусу Золотої Орди.

І чистими руками нам не відбитися, та й не існує в світі політики чистих рук, це тільки в світі «безглуздих ідеальних людей» корочка УБД і звання атошніка є індульгенцією від долбо_бізму і неможливості роботи на ворога.
Що буде робити ворог в 2018-19 році?
Він буде розхитувати нас зсередини, підкуповувати громадських активістів та воїнів АТО, кого не зможе купити — того буде використовувати в темну, розпалюючи емоції і розповідаючи про зраду.
Ворогові потрібен хаос, дестабілізація, втома наших партнерів від України і перемога своїх партій в парламенті. І Путін і його оточення підуть ва-банк.

І краще агентів ніж саакашвілі, гришин і зімін — неможливо придумати. І не має ніякого значення, за великим рахунком, вони свідомо працюють на ворога або їх використовують в темну. І всі, хто їх зараз підтримує — грають на руку ворогові, а якщо ти ще й ветеран АТО, — з тебе подвійний попит як з зрадника і долбоеб ...
І ще, шоб ви зовсім охреніли.
Під час війни — потрібні люди війни, вони несвітлі, нечисті), але з ними можна перемогти.
Аваков і Пашинський і хитрі Порошенко з Турчиновим нам сьогодні цінніше всій Самопомочі і ДемАльянсу разом узятих ...
Нам потрібні Хижаки проти Чужого.
А з кошенятами і пандами нам пі2здец.