Синод Вселенського Патріархату завершено.

Вселенський Патріарх заявив, що продовжує процедуру надання Томосу про автокефалію Українській Православній Церкві.

Це значить, що Українська Православна Церква стане такою ж незалежною, як і наша країна!
Справедливіше було б сказати – буде відновлена незалежність нашої церкви, разом з поверненням їй Томосу. Бо Православна Українська Церква набула спадкоємності від Вселенської вже більше 1000 років тому. І ніколи ні від кого не відколювалась, тим більш – не зраджувала, на відміну від московської, яка це зробила у 1686 році. Тоді купка російських попів, відколовшись від Київської Метрополії, «створила» свою московську церкву.
Але цього їм було замало, і «святі» московські загарбники анексували Київську Митрополію, повністю підкоривши собі Українську Церкву.
Тому сьогодні Вселенський Синод, одразу після зняття анафеми з українських патріархів, офіційно визнав незаконність анексії Київської Митрополії Російською Церквою.
Сьогоднішні дії та рішення Вселенського патріарха відбулися на користь України, не зважаючи на всі підступні дії «братнього» народу, метою якого є знищення нашої країни усіма відомими способами, зокрема на духовно-релігійному просторі.
Це є перемога! Її офіційне підтвердження відбудеться вже зовсім скоро, принаймні в цьому році.
В першу чергу тут виграла наша країна як Держава. Бо підкорятися московському патріарху Кирилу (Гундяєву) це все одно, що підкорятися кремлівському вождю, який прагне знищити Україну.

Але цю перемогу треба ще відстояти — не так у боротьбі з ворожою Росією, як серед українців, яким московська отрута геть затьмарила очі та розум. Маю на увазі тих, хто свято вірить в кремлівську пропаганду, а саме – православних віруючих, котрим московські попи вселили вигадану ними брехню щодо «єдиної московської церкви-матері».
Тож, трохи істини, яка має розвіяти страшний міф, створений московською церквою для повного підкорення нашої країни ворожому кремлю. А саме, міф про своє «первородство».

За словами московських церковних діячів, української (київської) Православної Церкви ніколи не існувало, тому вона не має права на самостійне служіння. Тож, за їхніми «правилами», наша Церква має підкорятися московській (руській) церкві, яка для українських православних віруючих має бути «материнською».
Дійсно, за правилами Вселенського Патріархату всі помісні церкви мають підкорюватися єдиній «материнській», якою колись була Київська Митрополія. Але московська пропаганда на свою користь перекрутила всі церковні устави, зробивши свій Патріархат головним та єдиним середь всіх православних церков східної Європи.

Найгіршим в цій брехні є те, що своїм указом Московський Патріархат визнав Українську Православну Церкву Київського Патріархату не дійсною. А відтак, всі служби, таїнства та обряди нашої Церкви московський патріархат вважає нікчемними.
Ми всі пам'ятаємо той ганебний випадок, коли священики Московського Патріархату відмовилися відспівувати померлу дитину, яка була хрещена в церкві Київського Патріархату.
І таких випадків чимало.
Але історична істина стверджує інше! Саме Московський Патріархат, разом із руською Церквою вважається не справжньою, бо ніколи не мала омріяного ним Томоса, тобто, канонічного права на помісну незалежну Церкву.

Але найстрашнішим є те, що в українських церквах Московського Патріархату росповсюджується ворожа кремлівська пропаганда, яка закликає парафіян до «Руського миру». «Миру», який несе з собою ненависть, війни та страх. А ще закликає до зради українськії державі. Не кажучи про те, що більшість «священників» Московського Патріархату працюють на користь ФСБ.
Підступність цієї ситуації полягає в тому, що деякі українські провладні прихильники Московського Патріархату, маючи тісні зв'язки з кремлем, усілякими способами намагаються не допустити отримання Українською Церквою незалежності.

Згадаємо, як народний депутат Новинський погрожував «особисто захищати» Києво-Печерську Лавру. Хочеться спитати у цього депутата – від кого саме він буде захищати Українську Лавру? Від українців?
І поруч з ним крокує такий же прихильник «Руського миру» і московських рейдерів — Вілкул. А з ними іще купа божевільних можновладців.
Звісно ж, подібні «українці», за допомогою кремля, будуть намагатися перешкодити відокремлення Української церкви від російської.

Ще один крок на шляху придбання Томосу, який може нашкодити створенню єдиною Української Церкви – це майже побутові «дрібнички», пов'язані з церковним майном. А саме, Московський Патріархат збирається відібрати майже всі українські храми, які безпідставно колись собі присвоїв.
Ті храми могли давно вже згоріти, або знищені у війнах, або зруйновані часом. Лишилися тільки такі, котрі відреставровані за гроші українців. Але московські попи все одно їх намагатимуться віджати.
Колись анексували Томос, а зараз віджимають храми! Як все це схоже на Росію…!

Останнє, на чому потрібно зупинитися – це собор всіх помісних Українських Церков. Без цього собору Українська Церква Томос не отримає. На цьому соборі мають об'єднатися всі Українські церкви, зокрема і церкви Московського Патріархату, в єдину незалежну Українську Церкву.
Цікаво, та частина московських церков, яка не приєднається до єдиної Української Церкви – чи буде вона вважатися неканонічною та несправжньою в нашій країні, як до сьогоднішнього дня вважалась Українська Церква КП?
Але зараз це не головне. Головне – отримати Томос незалежності.
………………………………………
За останню добу, коли українці очікували значне для всіх рішення Вселенського Синоду, «братній» народ тремтів від злості. Тому на сході України влаштував справжнє пекло, в якому знищів чотирьох наших військових, та трьох поранив.
Такий в них Руський «мир»...