Сотні тисяч вірян Української Церкви Московського Патріархату схильні до нав'язливої прокремлівської агітації.Сотні тисяч розгублених та неосвічених душ потрапили в пастку Гундяївської пропаганди, яка кривдить українську націю та підтримує збройний конфлікт на Донбасі.Сотні тисяч довірливих парафіян вірять в те, що Українська Церква Київського Патріархату є недійсною та неблагодатною.

Отямтеся, віряни! Вами маніпулюють ті, хто прагне зробити Україну російською колонією! Вивчить, врешті, історію, в тому числі історію Православної Церкви!
Навіть російські джерела (в тому числі російська Вікіпедія) повідомляють, що саме московські священники підступно вчинили з Київом, самостійно відокремивши себе від Київської метрополії ще в XV столітті, і самовільно оголосили себе Московським Патріархатом.

Вселенський патріарх, якому має підкоряється московський, визнав ці підступні дії АНЕКСІЄЮ!
Тобто, наша Українська Церква — саме Київського Патріархату — і є справжня благодатна церква, яка ніколи не від кого не відокремлювалась,і яка офіційно прийняла спадкоємність від Вселенського Патріархату ще в кінці Х століття.

Тепер щодо окремих проросійських депутатів нашої ВР та різного роду українських державних діячив, які пропагують в нашій країні саме московсько-гундяївську церкву, з яких окремо можна виділити Новинського, Медведчука та Вілкула.
Семе ці щури, відпрацьовуючи кремлівські кошти, намагаються зробити з Української Церкви МП такий собі генератор путінських ідей по захопленню України.
І доки наша держава буде дозволяти їм поратися у духовній сфері нашого життя, доти у нас буде росповсюджуватися сепаратизм, а війна на сході набиратиме обертів.

Дійшло вже до того, що на інформаційному сайті Медведчука — УНН. Українські Національні Новини — наш півострів Крим називають російським. (див. фото-скрін сайту)
Нагадаю, це той Медведчук, який «допомогає» українському керівництву «вирішувати» проблеми на Донбасі.
Дуже прикро, бо замість того, щоб запровадити кримінальну відповідальність за невизнання окупації, наша держава дозволяє окремим її «діячам» згодовувати кремлю душі наших вірян та життя українських героїв.

І ще одне. Досить вже називати цих окремих кремлівських холуїв «православними суками». Бо вони такі ж православні, як Папа Римський — буддист. А щодо «сук» претензій нема.

...............................

Про історичні події становлення Української Церкви тут:

https://site.ua/maria.solomonova/14541-povernennya...