5cbc2b9b85baf.jpg

В наші часи інтернету, телебачення та шоу-бізнесу ми часто забуваємо про над важливі речі, ми менше працюємо з землею, проте більше негативно впливаємо на довкілля. Ми досі палимо сміття й листя, коли весь світ відмовляється від пластику. Почала вивчати це питання з того, що просто дістало чекати від когось, зрозуміла, що маю робити те що можу сама. Проте це все лірика, перейдімо до технологій які використовуються у всьому світі й Україні зокрема.

Для придушення поширення пилу ГЗК використовують так звані зелені технології. Це коли хвостосховища засівають насінням трав і злаків, щоб виросли з них рослини своїм корінням комковали ґрунт і таким чином зменшували масу що піднімається вітром пилу.

Посіви на хвостосховищах практикують всі криворізькі ГЗК.

Наприклад, Північний ГЗК засіяв 16,1 га хвостосховища житом, ЦГЗК — очеретом і житом 70 га хвостосховища.

ІнГЗК за допомогою гідромоніторів провів посів насіння рослини на площі 3 га в хвостоховище.

Жалюзі-генератори електроенергії

Київська компанія SolarGaps створила жалюзі із сонячними панелями, які виробляють електроенергію. Один квадратний метр виробу дозволяє генерувати до 100 Вт-год залежно від погоди. Цього достатньо для живлення 30 LED-лампочок або трьох ноутбуків.

Тобто ми не стоїмо на місці й ідея зелених технологій, як і зменшення негативного впливу на довкілля, стає популярнішою у нашій країні зокрема серед молодого покоління. Наведу в двох словах декілька прикладів з інших країн світу.

Бельгійські вчені створили сонячну панель, яка генерує з повітря 250 літрів водню у день. Дослідники з Левенського католицького університету у Бельгії створили сонячну панель, яка генерує до 250 літрів газоподібного водню в день з повітря. Розробка не тільки збереже природу, але й принесе вигоду.

Космічні технології на Землі: у Швеції винайшли душ, в якому не закінчується вода. Душ, у якому майже ніколи не закінчується вода. Звучить, наче фантастика, але такі технології вже доступні людям сьогодні й з огляду на глобальну проблему нестачі води на планеті мають усі шанси увійти в наш побут.

Буду поступово досліджувати цю тему й ділитися з Вами дорогі друзі, можливо й в нас з'являться ідеї, як захистити Землю й перестати використовувати її ресурси, як варвари.

P.S. Додам посилання звідки брала інформацію, для більш детального аналізу наявних технологій.

https://ecoburougcc.org.ua/index.php/ekologija-zhi...

http://krlife.com.ua/news/goki-svoi-khvostokhranil...