Нинішня Росії все більше нагадує СРСР. Більшовицька імперія вигадала Ленінізм та Сталінізм, а сучасна Росія створила Путінізм. Подібність обох утворень — це вбивство тих хто заважає і шпигуноманія.

Інформацію, що президент Путін є вбивця підтвердив президент Джо Байден. Хоча для України це відомо з 2014.

Відповідно, хотів би звернути уваги на інший аспект -

шпигуноманію. У 2015 році Росія та весь світ були шоковані винахідливістю онуків Держинського (це я про ФСБ, а не про СБУ). Вони заявили, що Світлана Давидова, мати 7-мох дітей є українською шпигункою. Тоді в Росії почали говорити, про повернення до часів Сталіна.

Події березня цього року засвідчили, що російські служби для більшої наочності вирішили відновити практики епохи пізнього Брежнев. Саджати за прослуховування та співпрацю з Радіо Свобода.

10 березня в українському Криму був арештований журналіст Радіо Свобода проєкту «Крим.Реаліі» Владислав Єсипенко.

Справа Єсипенка нагадує справу Дениса Кашука, який був арештований 2019 та осуджений на 3 роки і 8 місяців. В обох випадках до затриманих приставляли державного адвоката Віолету Сінеглазову, а доступ незалежного захисника обмежувався. Крім шпигунства, зажди були наявні вибухові матеріали, адже довести зраду складніше, а підкинути вибухівку простіше.

За дивним збігом, 9 березня в німецькому тиженевику Білд було опубліковано статтю, яка описує залучення журналістів (громадян Німеччини) німецькомовної редакції RT до шпигування за Олексієм Навальним під час його лікування в Берліні.