Реальне життя завжди цікавіше за кіно, а книги завжди описують реальність (навіть, якщо це фантастика).

Минулого року в російських та українських, ЗМІ з'явилася інформація, що СБУ і ГУР Міноборони (потім додалися турецькі спецслужбами та ЦРУ) нібито готували спецоперацію із затримання членів ПВК «Вагнера», але «через доповідь президенту Зеленському та голові ОПУ Єрмаку» відбувся «витік інформації», про яку «дізналися білоруські спецслужби».

Отож, на березень 2021 Bellingcat планує показ фільму про згадану операцію. Варто нагадати, що у січні Петро Порошенко анонсував зйомки фільму Netflix про згадані події. Відповідно, з часів більшовиків нічого не змінилось: «З усіх мистецтв найважливішим є кіно». До речі, Netflix вже зняв фільм про Україну де події в нашій країні описуються, як громадянська війна у якій військові США допомагають стримувати наступ «червоних» та використовують кіборгів.

6 березня поважна газета «дзеркало тижня» пише стаття про кіно та спецслужби. нагнітає, інтригує. Згодом долучається спецагент Дмитро Гордон.

В одному з абзаців статі читаємо'При этом Зеленский, как свидетельствуют источники, весьма нервничает из-за того, что до сих пор так и не состоялся его телефонный разговор с Джо Байденом. "

Далі, газета допускає, що президент країни не володіє інформацією про наміри головного союзника.

Через два абзаци вирішує заспокоїти. "Самому же Зеленскому переживать из-за отсутствия звонка из Вашингтона в общем-то не стоит. По информации ZN.UA, американцы просто хотят основательно подойти к первому разговору: они готовят комплексную стратегию в отношении Украины."

Виходить, у журналістів є більше інформації ніж в українських спецслужб та дипломатів разом узятих. Журналісти вирішують заспокоїти президента України. Певно, головнокомандувачу не доповідають МЗС України та Служба зовнішньої розвідки про стосунки на лінії Вашингтон – Київ. Хто забув згадані відомства очолюють переконані євроалатнтисти часів Порошенка – Дмитро Кулеба та Валерій Кондратюк.

Минає 5 днів. США, в особі держсекретаря Ентоні Блінкена, заявляють, що готові посилити підтримку України в сферах безпеки, економіки та демократії.

Кіно від Bellingcat або Netflix буде вражаючим, але мало кого здивує в країні де голова СБУ стверджує, що полковник СБУ винаймає спецназівця СБУ для побиття генерала СБУ. Нині цей полковник переховується на території ЄС.

Зрадником в Україні нікого не здивувати. Українці обрали президентом людину, яка не з'явилась за викликом до військомату у 2014, але готова мобілізувати ветеранів особливим розпорядженням та покласти всіх за визволення Криму.

Виборці Зеленського знають, що президент уклоніст. Виборці Порошенко знають, що президент "малорос та маріонетка" та оточує себе зрадниками. Фільм про вагнерівців не змінить поглядів жодної з груп. Тема "вагнергейту" – цікавить вузьке коло фахівців.

Декілька тижнів тому з'явились записи з голосами схожими на Віктора Медведчука та Владислава Суркова. Розмова датується 2014 роком і стосується можливості доставки води в окупований Крим. З контексту випливає, що особи розмовляють за дорученням президента Порошенка та Путіна.

Ще раніше, ми мали нагоду слухати розмови з голосами схожими на Порошенка з Байденом та Путіним. Нічого, страшного не сталось. Андрій Деркач, особа, що їх оприлюднила була визнана США агентом Росії, дивним чином він залишається чинним депутатом та впливає на регіональну політику (Сумська область).

Про згадані розмови кіно не знімають, ба більше, розслідування і арештів не видно.