5d069150cd5c1.jpg

Чудово пам'ятаю красиві слова президента, про те, що не потрібно вішати його зображення в кабінетах, краще повісити зображення своїх дітей. Дуже грамотно, а головне емоційно правильно. Зараз не бачу сенсу обговорювати його здобутки та невдачі, час покаже.

Питання зовсім в іншому, майже місяць пройшов з дати створення цієї петиції й чомусь навіть половини голосів ще немає, виявляється всім байдуже, можемо тільки обговорювати проблеми в мережі й завжди знаходити винних? Я розумію зневіру до петицій та взагалі до політиків, так є в чому сумніватися й так безліч таких підписів ми вже давали, проте це шанс й ми не маємо їх нехтувати.

Активне збезлісіння в Україні розпочалось у 30-х роках XVIII століття, в зв'язку з потребами у ресурсах військової сфери, будівництва та виробництва у Російській імперії. Згідно з архівами центрального державного військового архіву СРСР в цей час щорічно лише по Десні сплавляли до 200 тисяч колод деревини. У Західній Україні в цей час вирубували ліс Волинської та Ізяславської губерній. Деревину сплавляли Бугом, матеріал йшов на залізничні потреби. Протягом XIX та початку XX століть площа лісів України зменшилась на 30,5 %. Особливо інтенсивно відбувалася експлуатація лісових екосистем Карпат у повоєнні роки. Так, унаслідок масових суцільних рубань було знищено три четвертих цінних лісових насаджень на гірських схилах Карпат. За період 1946—1970 років в Українських Карпатах вирубано понад 120 млн м³ високоякісної ділової деревини, а рубання головного користування перевищували розрахункові лісосіки у 2,5-4,0 рази.

Українські ліси, завжди були нашою гордістю, нашим скарбом й знищення їх, для мене особисто це не тільки знищення екології це знищення частинки душі. Вибачте за таку лірику, просто вже остогидло бачити ставлення народу в першу чергу. Тому дуже прошу поширити й підписати, це п'ять хвилин, які можуть врятувати життя дерев. Коли в вашому місті не важливо хто й заради чого організовує висадку дерев чи кущів, приєднуйтесь, не стійте в стороні, беріть дітей й вчіть їх любити природу це надважливо.

Також конче необхідне правильне використання цього ресурсу, розвиток галузі та нові закони, які захистять ліси.